Smith "Meryemler" için söyledi

"6. Boğaziçi Festivali" kapsamında önceki akşam Zülfü Livaneli ve ünlü ABD'li caz-blues şarkıcısı Jocelyn Smith sevenleriyle buluştu. Konsere Zerrin Özer, Hakan Aysev ve Yavuz Bingöl konuk sanatçı olarak katıldı.

Yayınlanma: 27.09.2008 - 13:43
Abone Ol google-news

Zülfü Livaneli ve ünlü ABD’li caz-blues şarkıcısı Jocelyn Smith, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projesi kapsamında düzenlenen “6. Boğaziçi Festivali”nde önceki akşam sevenleriyle buluştu. Cemil Topuzlu Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’ndaki konsere Zerrin Özer, Hakan Aysev ve Yavuz Bingöl konuk sanatçı olarak katıldı.

Livaneli’nin şarkılarını kendi müzik tarzıyla yorumlayan Smith, “Mutluluk” filminin müziğine yapıtın kahramanı Meryem için söz yazdı. Smith, Güneydoğu’da tecavüze uğradıktan sonra ailesinin öldürülmesini kararlaştırdığı ancak kaçmayı başaran Meryem’e ithafen yazdığı sözleri tüm kadınlar için seslendirdiğini dile getirdi. ABD’li sanatçının farklı yorumladığı Livaneli şarkıları arasında “Leylim Ley” ve “Gözlerin” de yer alıyor.

İlk bölümde şarkılarını Aysev ve Smith’den dinleyen Livaneli, ikinci bölümde sahneye çıktı.  Yağmura karşın Açıkhava’yı dolduran dinleyiciler Livaneli şarkılarına eşlik etti. Seyircilerin coşkusuna sanatçılar da halay çekerek katıldılar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler