"Domuz gribi bir palavra"

MHP Kastamonu Milletvekili Mehmet Serdaroğlu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın domuz gribi konusunda çelişkili açıklamalarda bulunduğunu savunarak, ''Geldiğimiz noktada, Dünya Sağlık Örgütü Başkanı ve Başbakan'ın da şahitlikleriyle, domuz gribi meselesinin sadece bir palavradan ibaret olduğu ortaya çıkmıştır'' dedi.

Yayınlanma: 10.03.2010 - 12:53
Abone Ol google-news

Parlamentoda basın toplantısı düzenleyen Serdaroğlu, domuz gribi aşısıyla ilgili soru önergesine Sağlık Bakanı Akdağ'ın 1 Mart tarihinde verdiği yanıtta, ''43 milyon doz aşı bağlantısı yapıldığı, bu miktarın 8,4 milyon dozunun satın alındığı ve sadece satın alınan aşıların ücretinin ödendiği'' bilgisini verdiğini, ancak dün sağlık muhabirleriyle yaptığı toplantıda ise ''43 milyon doz aşı siparişi verildiği, bunun 17 milyon dozunun alındığı, 2-3 milyon dozunun stok edildiği ve 10 milyon dozunun ise iade edileceğini'' söylediğini kaydetti.

Akdağ'ın iki açıklaması arasında fark bulunduğunu ileri süren Serdaroğlu, şöyle konuştu:
''8,4 milyon doz aşı parası ödenip, 10 milyon doz aşının parası nasıl geri alınmaya çalışılıyor? Bakan'ın farklı açıklamalarında bizim gördüğümüz ve anladığımız tek şey, domuz gribi aşısında bir domuzluğun var olduğudur. Sayın Bakanın ya ıslak imzası gerçek değildir ya ıslak imzalı cevabı doğru değildir ya da gazetecilere söylediği ağzından çıkan sözleri doğru değildir. Geldiğimiz noktada, Dünya Sağlık Örgütü Başkanı ve Sayın Başbakan'ın da şahitlikleriyle, domuz gribi meselesinin sadece bir palavradan ibaret olduğu ortaya çıkmıştır.''

MHP'nin, domuz gribi hakkında başından beri söylediği her şeyin doğru olduğunun anlaşıldığını savunan Serdaroğlu, ''Domuz gribi aşılarına kaç lira ödenmiş olursa olsun, bu para boşa gitmiş bir paradır ve devletimiz zarara uğratılmıştır. Domuz gribi ve aşısı konusunda Sağlık Bakanı'nın söylediği her şey çelişkilidir'' görüşünü ileri sürdü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler