CSO'dan 'Senfonik Tangolar'

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO), 18 ve 19 Mart'taki konserlerinde ''Senfonik Tangolar'' ile izleyici karşısında olacak.

Yayınlanma: 11.03.2010 - 09:13
Abone Ol google-news

Orkestrayı Şef Rengim Gökmen'in yöneteceği konserlerde, kontrbas sanatçısı Burak Marlalı, piyanist Pablo Ziegler, bandoneon sanatçısı Hector del Curto, kemancı Machiko Ozawa ile kontrbasçı Pedro Giraudo sahneye çıkacak. Konserlerde, Nino Rota'nın ''Kontrbas İçin Divertimento Konçertant'' ve ''Senfonik Tangolar'' adlı yapıtları yorumlanacak. Bilkent Senfoni Orkestrası, yarınki konserinde Branimir Slokar, Armin Bachmann, Kumsal Germen ile Peter Körner'den oluşan trombon dörtlüsüne eşlik edecek. Orkestrayı Şef Orhun Orhon'un yöneteceği konserde, Koetsier, Sommer, Mortimer, Rossini ve Gershwin-Franckenpohl'un yapıtları seslendirilecek.

Ankara Devlet Tiyatrosu bu hafta 12 oyun, Ankara Devlet Opera ve Balesi ise 4 eserle sahne alacak. Başkentte hafta boyunca izleyiciyle buluşacak kültür-sanat etkinlikleri şöyle:
 

Tiyatro

Çayyolu Cüneyt Gökçer Sahnesi: ''Kerbela''
adlı oyun, yarın, 13, 17 ve 18 Mart'ta izleyiciyle birlikte olacak. Ali Berktay'ın yazdığı, Ayşe Emel Mesci'nin yönettiği ''Kerbela''nın dekor tasarımını Murat Gülmez, giysi tasarımını Hale Eren, ışık düzenini Yakup Çartık yaptı.
Brita Kutchmy'nin kaleme aldığı, Işıl Kasapoğlu'nun yönettiği çocuk oyunu ''Narnia Günlükleri'', 14, 16 ve 17 Mart'ta sahnelenecek. Dekor ve giysi tasarımını Hakan Dündar'ın, ışık düzenini Ersen Tunççekiç'in üstlendiği yapıtın müzik direktörü Kemal Günüç. Ünsal Coşar, Emre Erçil, Şirin Giobbi, Aysın Işımer, Suat Karausta, Sabri Özmener, Tolga Tecer, Zeynep Yasa, Deniz Yılmaz, Çağlar Maçkalı, Eşref Ergü Pişirici, Doğuş Kasım Ateş, Volkan Biçer, Zeynep Bakkalcı, Şafak Ceylan, Zerrin Çağlar, Anıl Çıggın, Semih Davetçi, İpek Demir, Serap Engin, Nihal Erdoğan, Onur Ertem, Bora Godri, Merve Gül, Sanem Gamze Gülşen ile Ayşe Pelin Gün'ün rol aldığı oyun, ''Aslan'', ''Cadı'' ve ''Dolap'' etrafında Narnia ülkesinde gelişen sihirli bir masalı konu alıyor.

Büyük Tiyatro: ''Genç Osman''
adlı oyun, yarın, 16 ve 19 Martta izlenebilecek. Turan Oflazoğlu'nun yazdığı, Şakir Gürzumar'ın yönettiği eserin dekor tasarımı Sertel Çetiner'e, kostüm tasarımı Gülümser Erigür'e, ışık düzeni Şükrü Kırımoğlu'na ait. Müziklerini Can Atilla'nın hazırladığı oyunda, Akın Erozan, Tolga Tuncer, İlhan Kantarcı, Kutay Sungar, Mehmet Akay, Nusret Şenay, Cahit Çağıran, Necmettin Efe Ünal, Kayhan Sarıgöllü, Uğur Kaya, Çiğdem Mine Haktanır, İhsan Sanıvar, Neşe Baykent, Füsun Akay, Fikret Ergin, Halit Güngör ve Nejat Armutçu rol alıyor.

Küçük Tiyatro: Pervin Ünalp'in yazdığı, Nesrin Üstkanat'ın yönetmenliğini yaptığı ''Geç Kalanlar'', yarın ve 13 Mart'ta görülebilecek. Ankara Devlet Tiyatrosu'nun yeni oyunu ''Kahramanlar Öldü mü?'', 16-19 Mart tarihleri arasında sahnelenecek. Yönetmenliğini Tansu Aytar'ın üstlendiği oyunun dekor tasarımı Güven Öktem'e, kostümleri Fatma Görgü'ye ait. Işık düzenini Burhanettin Yazar'ın hazırladığı yapıtın müzikleri Nicola Piovani imzası taşıyor. Meral Niron, Erkan Alpago, Orkide Çivicioğlu, Pelin Dikmenoğlu, Necmi Çavdarlı ile Faruk Günuğur'un rol aldığı eser, yitirilmiş değerler sisteminin getirdiği zaaflar ve güçlü medyanın sistem içinde öğüttüğü insanları işliyor. ''Çirkin Prensesle Şişko Prens'' adlı çocuk oyunu, 14 ve 17 Mart'ta küçük seyirciyle birlikte olacak.

Akün Sahnesi: Nihat Asyalı'nın ''Rab Şeytana Dedi Ki'' adlı eseri, yarın, 13 ve 14 Mart'ta sahnelenecek. Bozkurt Kuruç'un yönettiği oyunun dekor tasarımı Güven Öktem'e, giysi tasarımı Esra Selah'a, ışık tasarımı ise Zeynel Işık'a ait. Suat Derviş'in yazdığı, Gülriz Sururi'nin uyarlayıp yönettiği müzikal oyun ''Fosforlu Cevriye'', 16, 17 ve 18 Mart'ta sahnelenecek. Dekor ve kostümü Hakan Dündar'a, ışığı Yakup Çartık'a, özgün müziği Attila Özdemiroğlu'na ait oyunda, Ali Hakan Beşen, Dara Tan, Deniz Baytaş, Feray Darıcı, İclal Karaduman, Kader İlhan, Nermin Uğur, Nusret Çetinel, Uğur Çavuşoğlu ve Zeynep Aytek Metin rol alıyor.

Altındağ Tiyatrosu: ''Anam Bacım Avradım''
adlı oyun, yarın, 13 ve 14 Mart'ta Başkent izleyicisiyle birlikte olacak. İnanç Yılan'ın yazdığı, Cem Emüler'in yönettiği oyunun dekoru Hakan Dündar, giysi tasarımı Esra Selah, ışık düzeni Zeynel Işık'a ait. Alev Buharalı, Şirin Ergüven, Süheyla Gürkan, Berna Konur, Zuhal Taşar, Selma Bayraktargil, Adnan Erbaş, Gürkan Görbil, Cem Balcı, Sedat Keçeci'nin başlıca rolleri paylaştığı eserde, kadına karşı ayrımcılık ve aile içi şiddet konusu, müzikal kabare üslubuyla işleniyor. Hatice Meryem'in kaleme aldığı, Funda Mete'nin derlediği ve yönettiği ''Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun'' adlı oyun, 16, 17 ve 18 Mart'ta sahnelenecek.

Stüdyo Sahne: ''İşte Baş İşte Gövde İşte Kanatlar''
, yarın, 14 ve 16 Mart'ta izlenebilir. Sevim Burak'ın yazdığı oyunu İskender Altın yönetiyor. Dekor ve giysi tasarımı Funda Karasaç'a ait oyunda ışık tasarımını Şükrü Kırımoğlu yapıyor. Eserde Funda Gökgücü ile Elvin Beşikçioğlu rol alıyor.

İrfan Şahinbaş Tiyatrosu: ''Derbi ya da Darbe''
adlı oyun, 13 Mart'ta izlenebilecek. Ahmet Önel'in kaleme aldığı, Mehmet Ege'nin yönettiği yapıtın dekoru Suar Şeylan'a, kostümleri Günnur Orhon'a, ışık düzeni Osman Uzgören'e ait. Müziklerini Can Atilla'nın hazırladığı eserde, Edip Tümerkan, Neşet Erdem, Ahmet Erkut, Volkan Özgömeç, Meltem Keskin, Mehmet Ege, Teoman Gülen, Filiz Gaye Alacacı, Tolga Tuncer, Nusret Şenay, Cahit Çağıran, Yılmaz İhsan Sanıvar, Pervin Balcı, Halit Güngör, Müjde Hayat ve Fatma Nazlı Polattaş başlıca rolleri üstleniyor.

Oda Tiyatrosu: Hatice Meryem
'in yazdığı, Funda Mete'nin derlediği ve yönettiği ''Sinek Kadar Kocam Olsun, Başımda Bulunsun'', yarın ve 13 Martta tiyatroseverlerle olacak. Dekor tasarımını Ceren Karahan'ın, kostümlerini Günnur Orhon'un hazırladığı eserin ışık düzeni Zeynel Işık'ın imzasını taşıyor. Oyunda, Devrim Öney, Elvan Eker, Gülçin Yaşaroğlu ile Gonca Erçil Rol'un rol alıyor.

 

Opera-Bale

Opera Sahnesi: Donizetti'nin ''Tiyatro Entrikaları'' isimli opera, 15 Mart Pazartesi günü izleyici karşısına çıkacak. Birim Dans Tiyatrosunun ''Töre'' adlı gösterisi, 17 Mart'ta sahnelenecek.

Operet Sahnesi: ''Mutlu Prens'' adlı iki perdelik müzikal öykü, 14 Mart'ta küçük seyirciyle birlikte olacak.

Leyla Gencer Sahnesi: ''Çanakkale'de Zaman''
adlı eser, 16 Mart'ta sahnelenecek.

 

Konser

Bilkent Konser Salonu: Bilkent Senfoni Orkestrası, yarınki konserinde Branimir Slokar, Armin Bachmann, Kumsal Germen ile Peter Körner'den oluşan trombon dörtlüsüne eşlik edecek. Orkestrayı Şef Orhun Orhon'un yöneteceği konserde, Koetsier, Sommer, Mortimer, Rossini ve Gershwin-Franckenpohl'un yapıtları seslendirilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler