Talat 'Tarihi bir fırsat yitirildi'

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, ''Kıbrıs Rum tarafının, 2004 yılında Annan Planı'nı reddetmesiyle, Ada'daki sorunun çözümü için tarihi bir fırsatın yitirildiğini'' söyledi. Talat, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik yeni müzakerelerin, Rum yönetiminin yeni lideri Dimitris Hristofyas'ın başkanlık döneminde başlatılmasını ''olumlu bir gelişme'' olarak değerlendirdi.

Yayınlanma: 27.09.2008 - 18:03
Abone Ol google-news

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Yunanistan'ın başkenti Atina'da yayın yapan özel bir radyoya verdiği demeçte, Kıbrıs sorununa değindi. Rum tarafının Annan Planı'nı reddetmesinden, Rum yönetiminin eski başkanı Tasos Papadopulos ve onu destekleyen bugünkü başkan Dimitris Hristofyas'ın sorumlu olduklarını belirten Talat, ''Rumlar'ın 2004 yılında Annan Planı'nı reddetmesiyle tarihi bir fırsat kaçırıldı'' dedi.

Talat, Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik yeni müzakerelerin, Rum yönetiminin yeni lideri Dimitris Hristofyas'ın başkanlık döneminde başlatılmasını ''olumlu bir gelişme'' olarak değerlendirerek, Ada'daki sorunun çözümü konusunda ''ölçülü bir iyimserlik'' taşıdığını bildirdi.
Hristofyas'ın, kendisine yönelik ''Müzakerelerde başka, dışarıda başka konuşuyor'' biçimindeki açıklamalarına ilişkin soruyu da yanıtlayan Talat, Hristofyas'ın, bu konudaki iddialarını kanıtlamasını istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler