" 'öteki' yaratılmaya çalışılıyor"

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, ''Türkiye'nin yeniden yarınlara güvenle bakmasını sağlayacak atmosferi kurmak zorundayız'' dedi. ''Ülkeyi bölmeye ve ''öteki'' yaratmaya çalışanlara seyirci kalmayacaklarını'' ifade eden Soylu, ''Türkiye'nin yeniden yarınlara güvenle bakmasını sağlayacak atmosferi kurmak zorundayız'' diye konuştu.

Yayınlanma: 27.09.2008 - 18:18
Abone Ol google-news

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Süleyman Soylu, partisinin Dedeman Oteli'nde düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, göreve geldiğinden bu yana ülkenin birçok yerini dolaştığını ve ülkenin sahip olduğu zenginlikleri gördüğünü söyledi.

Soylu, Türkiye'nin, bulunduğu coğrafyada yalnızca kendi sorumluluklarıyla sınırlı bir role sahip olmadığını, Irak'ta binlerce kişinin yaşamını yitirmesinin, ''güçlü bir Türkiye olmamasından'' kaynaklandığını savunarak, ''Bugün demokrat eller yönetimde olsaydı, yıllarca egemen olduğumuz coğrafyada güçlü ve yöneten bir Türkiye olurdu'' diye konuştu. Bunu sağlamak için çaba gösterdiklerini ifade eden Soylu, ''Ne yaptığımı ve bu partinin nasıl ayağa kalkacağını biliyorum'' dedi.

 

Küresel ekonomik kriz

Soylu, ABD'deki gelişmeleri yakından izlediklerini, ''kapitalizmin can çekiştiğini'' belirterek, ''DP, yeni dünya düzeninde, köklü geçmişiyle, yeni siyaset anlayışıyla iktidara gelmeyi amaçlıyor. Amacımız, güçlü ve yeniden üreten Türkiye'dir'' diye konuştu. ''AKP iktidarının ülkeyi yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklardan kurtaramayacağını'' ileri süren Soylu, ''6 yıldan beri ülkede hangi kesim zenginleşti? Din, vicdan özgürlüğü, çağdaşlaşma ve modernleşmede hangi noktaya gelindi?'' diye sordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler