CHP'li İnce, kayıp eserleri sordu

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a Resim Heykel Müzesi'ndeki kayıp eserleri sordu.

Yayınlanma: 13.03.2010 - 09:15
Abone Ol google-news

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Meclis Başkanlığı'na sunduğu soru önergesinde, Resim ve Heykel Müzesi'nde 1980 yılından bugüne kadar hangi tarihlerde envanter çalışması yapıldığı sorusunu yöneltti. Müze'de güvenlik sistemi olup olmadığını da soran İnce Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'dan şu soruların yanıtlarını istedi:

"1980 yılından bugüne kadar Makam oluru ile bu müzenin envanterinden düşülen eser var mıdır? Bu eserlerin envanterden düşürülme gerekçeleri nedir? Bu müzenin envanterinde bulunan eserlerin hangileri hangi tarihlerde hangi kurumlara verilmiştir? Sizin Bakanlığınız döneminde müze envanterinde bulunan eserlerden Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne verilen eser var mıdır? Bu eserler hangileridir ve ne zaman geri alınacaktır? Bu eserlerin Cumhurbaşkanlığı Köşkü'ne verilme gerekçeleri nedir? Resim ve Heykel Müzesi'nde yapılan restorasyon çalışması esnasında müzede bulunan eserlerin müzecilik ilkeleri doğrultusunda korunmadığı, restorasyon çalışmasını yürütenlerin eserlerin bulunduğu bölümlerde barındıkları, galerilerde mangal yaptıkları yönünde basında çıkan haberler doğru mudur? Resim ve Heykel Müzesi'nde kamera güvenlik sistemi var mıdır? Varsa hangi tarihten beri vardır? Yoksa şimdiye kadar müzede kamera güvenlik sisteminin kurulmamasının ve işlevsel bir şekilde çalıştırılmamasının gerekçesi nedir? Bu müzeden çalındığı iddia olunan tablolar envanter defterinde müzede var mı gözükmektedir? Suçladığınız eski yönetimler arasında partinizden Kültür Bakanlığı yapan Sayın Hüseyin Çelik, Kültür ve Turizm Bakanlığı yapan Sayın Erkan Mumcu ve Sayın Atilla Koç'da var mıdır? Son 8 yılda bu müzede hangi denetimler yapılmıştır? Bu denetim raporlarında kayıp eserlerden bahsedilmekte midir? "


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler