"Küresel Terörizm Sempozyumu" başlıyor

NATO'ya bağlı Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi'nin düzenlediği "Küresel Terörizm ve Uluslararası İşbirliği-3 Sempozyumu", pazartesi günü başlıyor. İki gün sürecek sempozyumun açılışını Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ yapacak.

Yayınlanma: 13.03.2010 - 09:27
Abone Ol google-news

NATO'ya bağlı Terörizmle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi'nin düzenlediği "Küresel Terörizm ve Uluslararası İşbirliği-3 Sempozyumu", pazartesi günü başlıyor. Sempozyumun açılışını Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ yapacak.

İki yılda bir düzenlenen sempozyumun 3'üncüsü Bilkent Otel'de gerçekleştirilecek. Sempozyumda "terörizme karşı mücadelede ortak tanımları ve yaklaşımları geliştirmek, değişik organizasyon ve bölgelerin değerlendirmelerini tespit etmek ve ortak bir anlayış belirlemek" amaçlanıyor.

Pek çok ülkeden 700'den fazla hükümet temsilcisi, üst düzey askeri personel, büyükelçi, yurtiçi ve yurtdışında konusunda uzman akademisyen ve gazetecilerin katılacağı sempozyumun kapanış konuşmasını da Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Aslan Güner yapacak.

Sempozyumun birinci oturumu "Terörizmle Mücadelede Uluslararası Hukuk ve Uluslararası Örgütlerin Rolü", ikinci oturumu "Terörizmle Mücadelede İstihbaratın Rolü", üçüncü oturumu "Teknolojik Gelişmeler ve Terörizmle Mücadeleye Etkileri", dördüncü oturumu "Terörizmle Mücadelede Stratejik İletişimin Rolü", beşinci oturumu da "Terörizmle Mücadelede Gelecekteki Eğilimler" başlıklarını taşıyacak. Sempozyuma katılanlara için Genelkurmay Başkanlığı, Merkez Orduevi'nde bir resepsiyon verecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler