Yağışlar artarak devam edecek

Yurt genelinde günlerdir etkisini gösteren şiddetli fırtına ve yağış yurttaşlara sıkınıtılı günler yaşatıyor. Yağışların bugün etkisini arttırarak devam etmesi bekleniyor. Kastamonu'nun Tosya ilçesinde etkili olan sağanak yağışın ardından D-100 kara yolunun Akseki ve Sapaca köyleri mevkisinde oluşan sel, trafik kazalarında neden oldu.

Yayınlanma: 28.09.2008 - 07:45
Abone Ol google-news

Yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde devam eden sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlar, bugün etkisini artırarak devam edecek. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden yapılan “Meteorolojik Uyarı” da, yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre, halen yurdun kuzey ve doğu kesimlerinde devam eden sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların, bugün akşam saatlerine kadar Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz ile Doğu Anadolu’nun doğusunda kuvvetli yağışlara sebep olacağı beklendiği bildirildi.

Yaşanabilecek su baskını, ani sel, dolu, yıldırım düşmesi, çatı uçması, kara ve deniz ulaşımında aksamalara karşı ilgililerin ve yurttaşların tedbirli olmaları istendi.

 

Tosya'da sağnak yağış

Kastamonu'nun Tosya ilçesinde etkili olan sağanak yağışın ardından D-100 kara yolunun Akseki ve Sapaca köyleri mevkisinde oluşan sel, trafik kazalarında neden oldu.
İstanbul yönünden Samsun istikametine giden Hüseyin Çakmak idaresindeki 34 JT 261 plakalı otomobil, aynı yönde gitmekte olan Kadir Coşkun yönetimindeki 60 KF 456 plakalı otomobile çarptı. Savrulan araçlar, şarampole yuvarlandı. Kazada, hafif yaralanan iki sürücüyü acil servis ekipleri ayakta tedavi etti.
 

Aynı mevkide, Samsun yönüne giden, Macit Uzun'un kullandığı 55 VB 432 plakalı otomobil, Muhammet Tezcan idaresindeki 34 VSJ 41 plakalı otomobile çarptı. Sürücüler, kazada hafif yaralandı.
 

Samsun istikametine giden İbrahim Güneş yönetimindeki 34 DG 8070 plakalı otomobil de selin getirdiği toprak, taş ve ağaç dallarından kaçmak isterken şarampole devrildi. Güneş, hafif yaralandı. Sel nedeniyle yaklaşık 2 saat trafiğe kapanan yol, Tosya İl Özel İdaresi ve Tosya Belediyesi'ne ait iş makinelerinin çalışmalarının ardından tekrar açıldı.

 

Sakarya'da su baskınları

Sakarya'nın Karasu ve Hendek ilçelerinde etkili olan sağanak yağış ve fırtına, su baskınlarına ve hasara yol açtı.

Karasu'ya bağlı Darıçayırı beldesinde taşan Darıçayırı Deresi, beldede iki ev ve çok sayıda iş yerinin su baskınına uğramasına neden oldu.

Ağaçları ve karayolu tabelalarını deviren rüzgar, ilçe merkezindeki Karadeniz Caddesi'nde kum yığınları oluşturdu. Sahildeki gözetleme kuleleri yıkıldı.
 

Hendek ilçesinde de etkili olan fırtına ve sağanak yağış, bazı ev iş yerlerini su altında bıraktı. Grup yolunda meydana gelen heyelan nedeniyle Dikmen, Kurtuluş, Aksu, Göksu, Kadifekale ve Yeni Yayla köylerinin yolu ulaşıma kapandı.
Birçok ağacın devrildiği fırtınada, ilçe merkezindeki Büyük Cami'nin kaplamaları yerinden söküldü.

Hendek Belediye Başkanı Ali İnci, ilçede büyük oranda maddi hasar meydana geldiğini belirterek, ''Ekiplerimiz teyakkuzda. En az zararla bu durumdan kurtulmanın mücadelesini veriyoruz.'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler