Çömez'in avukatlarından Başbakan'a mektup

Eski AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez'in avukatları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Sayın Çömez'in darbe planlayan şahıslarla ve onların kirli tezgâhları ile en küçük bir bağının olduğuna dair bilginiz, belgeniz varsa hem bizimle hem de mahkeme ile paylaşmanızı rica ediyoruz" çağrısında bulundu.

Yayınlanma: 13.03.2010 - 09:53
Abone Ol google-news

Eski AKP Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez'in avukatları Engin Düzgün ve Ömer Faruk Dere, Başbakan Erdoğan'a bir mektup gönderdi. Geçtiğimiz günlerde AKP Genel Başkan Yardımcısı Edip Uğur'un, Çömez hakkında "darbecilerle toplantılar yaptığı, onlara bilgiler aktardığı ve onları yönlendirdiği" yönünde iddialar ortaya attığını anımsatan avukatlar, iddiaların devam eden davada adil yargılamayı etkilemeye yönelik bir teşebbüs olarak görüldüğünden konuyu yargıya taşıdıklarını bildirdiler.

"Biz biliyor ve inanıyoruz ki, Sayın Çömez, böyle bir kirli tezgâhın içinde olamaz ve bu tezgâhın mimarları ile asla yolları kesişmez" denilen mektupta devam eden davada günü geldiğinde Çömez'in yapacağı açıklamaların gerçekleri gün yüzüne çıkartacağı kaydedildi. Uğur'un, gazetelere verdiği beyanatlarda, "edindiğimiz bilgilere göre" dediği kaydedilen mektupta "Kendisinin, partinizin en üst organlarında görev yapması ve bilgi edindiğini ifade etmesi, tabiatı ile hem şahsına hem de partinize bu bilgileri açıklamak ve mahkemeye teslim etmek sorumluluğunu da beraberinde getirmektedir. Hukuka olan saygınızı ve yargının bağımsızlığına olan inancınızı bilmenin verdiği cesaretle sizden, Sayın Çömez'in darbe planlayan şahıslarla ve onların kirli tezgâhları ile en küçük bir bağının olduğuna dair bilginiz, belgeniz varsa hem bizimle hem de mahkeme ile paylaşmanızı rica ediyor ve bundan imtina etmeyeceğinizi umuyoruz" ifadelerine yer verildi.  Mektupta şunlar kaydedildi:

"Bu sayede inanıyoruz ki, sadece adaletin tecellisine yardımcı olmakla kalmayacak; aynı zamanda da, yardımcınızı müfteri olmaktan da kurtaracaksınız. Aksi halde, bu ağır iddiaların sahibi toplum nezdinde, yalan söyleyen, iftira atan ve darbe söylentilerinden medet uman zavallı bir siyasetçi olarak hatırlanacaktır ki, bunu arzu etmeyeceğinizden eminiz. Sayın Uğur'un ortaya attıklarının ve hakikatlerin daha iyi anlaşılabilmesi için, Cumhuriyet Savcılığına verdiğimiz dilekçenin bir örneğini zatı âlinize de arz ediyoruz. Biliyor ve inanıyoruz ki, tarih iyi ile kötüyü, güzel ile çirkini, doğru ile yanlışı, haklı ile haksızı ayırt edecek en büyük hakemdir."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler