"PKK ve İmralı sürece dahil edilmeli"

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın "Bizi başka yere havale etmeyecek muhatap istiyoruz, Meclis içi meşru muhatabı biz çok önemli görüyoruz" şeklindeki sözlerine "Bu aşamaya gelmiş olmaları sevindirici, biz başından beri muhatap olduğumuz ifade ediyoruz. Ancak PKK ve İmralı'da sürece dahil edilmeli" şeklinde yanıt verdi.

Yayınlanma: 13.03.2010 - 09:59
Abone Ol google-news

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Abant Platformu'nun 'Yeni Bir Toplumsal Mutabakat İçin Demokratikleşme" konulu toplantısında söylediği "Bizi başka yere havale etmeyecek muhatap istiyoruz. Meclis içi meşru muhatabı biz çok önemli görüyoruz" şeklideki BDP'ye mesaj olarak yorumlanan sözlerini değerlendirdi.

Bakan Atalay'ın kapatılan DTP ve BDP'ye haksızlık yaptığını söyleyen Demirtaş, şöyle konuştu:
"Türkiye'deki sorunların çözümünde etkili aktör olduğumuzu biz başından beri söyledik. Ancak bunu görmek istemediler, bu iradeyi ortaya koymadılar. Onun için de sıkıntılar yaşandı. Başbakan Erdoğan ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay,'muhatabımız millettir' diyerek soyut bir muhataplık ortaya koydular. Şimdi bu aşamaya gelmiş olmaları sevindirici. BDP Kürt sorununun çözümünde muhatap olduğunu başından beri ifade ediyor. Biz söylediklerimizin arkasındayız, aynı yerdeyiz. Ancak AKP'nin durduğu yeri değiştirdiği anlaşılıyor. Parti olarak sorunun çözümü için diyalogdan yanayız. Ancak başından beri 'PKK ve İmralı da sürece dahil edilmeli' dedik. Şimdi de PKK ve İmralı da sürece dahil edilmeli diyoruz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler