Yüzde 69.5 daha az enerji kullanan televizyon

TV üreticisi LG Electronics (LG), Scarlet LG60 TV modelinde “Akıllı Sensör” teknolojisi sayesinde yüzde 69.5 oranında enerji tasarrufu sağlıyor. Akıllı Sensör teknolojisi, LG50, LG60/61, LG70, LG80 ve LG90 da dâhil olmak üzere LG’nin birçok LCD TV modelinde sunuluyor.

Yayınlanma: 28.09.2008 - 08:29
Abone Ol google-news

Avrupa’nın güvenilir sertifikasyon kuruluşu TÜVSÜD’ün yaptığı araştırmaya göre, düz ekran TV üreticisi LG Electronics (LG), Scarlet LG60 TV modelinde “Akıllı Sensör” teknolojisi sayesinde yüzde 69.5 oranında enerji tasarrufu sağlıyor. Akıllı sensör teknolojisi, diğer LG markalı LCD TV’lerin de Scarlet’in enerji verimliliğine ve görüntü kalitesine ulaşmalarını sağlıyor.

LG’nin Akıllı Sensörü, 4,096 adımlı bir algoritma kullanarak rengin ısısını ve çevrenin aydınlığını algılıyor. Bu işlem sadece parlaklık, kontrast, renk, netlik ve beyaz dengesi gibi ayarları değiştirmekle kalmıyor, aynı zamanda da TV’nin arka ışığının yoğunluğunu da ayarlıyor. Bu özellik de, resim kalitesini büyük ölçüde geliştiriyor ve bir yandan aşırı parlaklığı azaltarak enerji tasarrufu yaparken, diğer yandan gözün daha az yorulmasını sağlıyor. Akıllı Sensör teknolojisi, LG50, LG60/61, LG70, LG80 ve LG90 da dâhil olmak üzere LG’nin birçok LCD TV modelinde sunuluyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler