Dünya İşitme Engelliler Atletizm Şampiyonası'nda başarı

İzmir'de düzenlenen 1. Dünya İşitme Engelliler Atletizm Şampiyonası bugün sona erdi. Şampiyon'da Türk sporcu Erdal Düzenli dünya ikincisi oldu. Koşuya erkekler kategorisinde 12, bayanlarda ise 5 sporcu katıldı.

Yayınlanma: 28.09.2008 - 09:00
Abone Ol google-news

İzmir'de düzenlenen 1. Dünya İşitme Engelliler Atletizm Şampiyonası'nın son gününde, maraton koşusunda Türk sporcu Erdal Düzenli dünya ikincisi oldu. Atatürk Stadı'nda başlayan koşuya erkekler kategorisinde 12, bayanlarda ise 5 sporcu katıldı.

Sporcular, Alsancak Gar-Cumhuriyet Meydanı-Konak-Mustafa Kemal Sahil Bulvarı-İnciraltı-Sahilevleri güzergahını takip ettikten sonra aynı yoldan Atatürk Stadı'na döndü.
Erkeklerde Türk Milli Takımı'ndan Erdal Düzenli, yavaş tempo ile başladığı koşunun 25. kilometresini beşinci sırada geçti.

Düzenli, 30. kilometrede üçüncülüğe yükseldikten sonra temposunu artırdı ve 35. kilometrede ikinciliğe yükseldi. Atatürk Stadı'ndaki finişe ikinci olarak giren Erdal Düzenli gümüş madalyanın sahibi oldu. Kenyalı Daniel Kiptum'un birinci olduğu maratonu, yine Kenya'dan Masikesi Toroitch üçüncü sırada tamamladı.

Bayanlar kategorisinde ise Rus Daria Gaynetdinova birinciliği elde etti.

 

Düzenli: "İkinci olabileceğimi düşünüyordum"

Erdal Düzenli, koşudan sonra gazetecilere tercümanı aracılığıyla yaptığı açıklamada, 2004 Avrasya Maratonu'ndan sonra ikinci kez maraton koştuğunu belirterek, ''70 milyon insana bu sevinci yaşattığım için, Türk vatandaşı olarak çok mutlu oldum'' diye konuştu.
Düzenli, maratonda ikinci olabileceğini düşündüğünü, hatta yarıştan önce bunu arkadaşına söylediğini ifade etti.

Erdal Düzenli'nin antrenörü İbrahim Urgancı ise 2004'ten beri birlikte çalıştıklarını, kendisine inandığını onun da bunu karşılıksız bırakmadığını ifade etti. Dünyada ilk kez yapılan bir organizasyonda Türk sporcusunun iki madalya kazanmasının mutluluk verici olduğunu kaydeden Urgancı, başarılarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.
Düzenli 10 bin metrede de üçüncü olarak bronz madalya almıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler