Gözler 18 Mart'taki PPK toplantısına çevrilecek

IMF ile stand-by anlaşması yapılmayacağının açıklanmasının ardından tüm gözler bu hafta gerçekleştirilecek olan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısına çevrildi. 18 Mart'ta gerçekleştirilecek olan PPK, faizlerin seyri konusunda belirleyici olması açısından önem taşıyor. PPK toplantısından faiz artırımı kararı çıkması beklenmiyor.

Yayınlanma: 14.03.2010 - 08:54
Abone Ol google-news

IMF'le anlaşmanın olmayacağının açıklanmasının ardından 18 Mart Perşembe günü yapılacak olan ilk PPK toplantısı, faizlerin seyri açısından belirleyici olacak. Toplantı öncesinde Hazine yetkilileriyle görüşmelerini yapacak olan PPK'nin, faiz duruşunda bir değişiklik yapması beklenmiyor.

Merkez Bankası eski Başkanı Gazi Erçel, Merkez Bankası'nın politika faizlerini artırmasını beklemediğini ifade etti. PPK'nin her toplantı öncesinde olduğu üzere Hazine temsilcilerini dinleyeceğini belirten Erçel, "Merkez Bankası daha önce faizin uzun süre düşük kalacağını açıklamıştı. Son açıklamasında iç talebin artmaya başladığını, önümüzdeki aylarda enflasyonun yükseleceğine yönelik açıklamalarda bulunmasına karşın, faizin uzun süre düşük kalacağını yinelemişti. IMF'le yaşanan gelişmelerin Merkez Bankası'nın duruşunu değiştirmesine neden olacağını düşünmüyorum" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler