Rossi şampiyon

2008 MotoGP sezonunun 15. yarışı olan Japonya Grand Prix'ini Valentind Rossi kazandı. İtalyan pilot bu yıl sekizinci birinciliğini kazanarak şapiyonluğunu ilan etti. Toplam 24 tur üzerinden koşulan yarışın 13. turunda liderliği ele geçiren İtalyan sürücü, bu yılki sekizinci birinciliğine ulaşarak sezonun bitimine 3 yarış kala dünya şampiyonluğunu da ilan etmiş oldu.

Yayınlanma: 28.09.2008 - 10:25
Abone Ol google-news

Japonya'nın Twin Ring Motegi pisti geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da dünya şampiyonunun belirlendiği yarışa ev sahipli yaptı.

MotoGp sezonunun 15. yarışına çıkarken en yakın rakibi Casey Stoner'la arasında 87 puan fark bulunan Valentino Rossi, Japonya Grand Prix'ini kazanarak kariyerinin 8. dünya şampiyonluğuna ulaştı.

Motegi pistindeki yarışa İspanyol Jorge Lorenzo pole pozisyonunda başladı. Ancak çaylak sürücü iyi bir start alamayınca ilk viraja Casey Stoner lider girdi. Yarışın ilk turlarıysa Dani Pedrosa ve Casey Stoner arasındaki liderlik mücadelesiyle geçti. İlerleyen turlardaysa bu rekabete Rossi de eklendi. 24 turluk yarışın 13. turunda Stoner'ı geçerek liderlik koltuğuna oturan Rossi, finiş çizgisine de ilk sırada ulaştı ve sezonun bitimine 3 yarış kala dünya şampiyonluğunu ilan etti.

Yarışı Casey Stoner 2. sırada tamamlarken, Dani Pedrosa üçücü oldu ve beş yarış sonra tekrar podyuma çıktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler