Galatasaray zirveyi koruyor

Turkcell Süper Lig'in 25. haftasında Galatasaray evinde Ankaragücü ile karşılaştı. Sarı-kırmızılı ekip, Ankaragücü karşısında karşılaşmayı 3-0 önde tamamlayarak zirvedeki yerini korudu.

Yayınlanma: 14.03.2010 - 17:41
Abone Ol google-news

Turkcell Süper Lig'in 25. haftasında, sahasında Ankaragücü'nü konuk eden Galatasaray, rakibini 3-0 yenerek puanını 53'e yükseltti ve bu haftayı da lider olarak tamamladı.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Sarı-kırmızılılar, rakibi karşısında 4. dakikada Jo'nun attığı golle 1-0 öne geçerken, 37. dakikada Keita'nın ayağından bir gol daha buldu ve devreyi 2-0 üstün tamamladı. Sakatlığı nedeniyle uzun süredir formasından uzak kalan ve maçın 77. dakikasında oyuna giren Milan Baros, 90 3. dakikada attığı golle skoru belirledi.

Lig ikincisi Bursaspor ise sahasında Manisaspor'u 2-0'lık skorla geçti. Yeşil-beyazlılar, bu galibiyetle puanını 52'ye çıkarırken, 1 maç eksiğiyle 2. sırada yer aldı.

Günün diğer maçlarında ise Eskişehirspor, deplasmanda Kayserispor'u 2-1 yenerken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi-Diyarbakırspor maçı, çıkan olaylar nedeniyle tatil edildi.
Turkcell Süper Lig'in 25. haftası, yarın yapılacak Denizlispor-Beşiktaş maçıyla tamamlanacak.
 

Rijkaard, faturayı önliberolara kesti

Turkcell Süper Lig'de Ankaragücü'nü ağırlayan Galatasaray'da teknik direktör Frank Rijkaard, 2-1 kaybedilen Eskişehirspor maçının ardından faturayı önliberolara kesti.

Hollandalı teknik adam, Eskişehirspor maçında önlibero olarak görev verdiği Ayhan Akman ile Mehmet Topal'ı, Ankaragücü maçında yedek olarak soyundururken, yerlerine Mustafa Sarp ile Barış Özbek'i bu mücadelede ilk 11'de oynattı.

Ayrıca, sarı kart cezalısı olması nedeniyle Ankaragücü karşısında takımdaki yerini alamayan Arda Turan'ın yerine, Meksikalı oyuncu Giovani Dos Santos görev yaptı.
 

Baros yedek olarak döndü

Galatasaray'ın sezonun ilk yarısında yaptığı Fenerbahçe derbisinde sakatlanan Çek golcüsü Milan Baros, Ankaragücü karşısında yedek soyundu.

Baros, 25 Ekim 2009 tarihindeki Fenerbahçe maçının ardından, 140 gün sonra Galatasaray taraftarının önüne çıkarken, Ankaragücü maçına yedek oyuncular arasında başladı.
Ayrıca, Galatasaray taraftarları, tribüne ''Return of The King'' (Kralın geri dönüşü) yazılı bir pankart açarak, çek oyuncuya destek verdiler.

Sarı-kırmızılı takımda, sakatlıktan yeni çıkan Hakan Balta ile tedavileri süren Harry Kewell ve Gökhan Zan Ankaragücü maçında da yine görev alamadılar. Diğer yandan, Ankaragücü oyuncusu Jan Rajnoh, Gaziantepspor maçında gördüğü kırmızı kart nedeniyle bugün takımını eksik bıraktı.
 

Taraftarlar yalnız bırakmadı

Galatasaray-Ankaragücü karşılaşmasında her iki ekibin de taraftarları takımlarını yalnız bırakmadı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, Ali Sami Yen Stadı'nı büyük ölçüde doldurarak takımlarına tezahüratlarda bulunurlarken, yaklaşık 500 kişilik konuk ekip taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden Ankaragücü'ne destek verdiler. Öte yandan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.
 

Ali Sami Yen'de hatlar kesik

Ali Sami Yen Stadı'ndaki internet bağlantıları, Ankaragücü karşılaşması süresince çalışmadı.
Basın tribününde yer alan kablolu ve stat genelindeki kablosuz internet bağlantılarının hiçbiri çalışmazken, bu nedenle medya mensupları sıkıntı yaşadılar.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler