Mısır'da gazeteciye 2 ay hapis

Mısır'da bir gazeteci, Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'in sağlığıyla ilgili "söylentileri" yazdığı için 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Muhalif "Düstur" gazetesinin başyazarı olan gazetecinin temyiz mahmekesince onanan suçu şöyle; "Toplumun çıkarları ve ülkenin istikrarına zarar verecek nitelikte asılsız haberler yazmak."

Yayınlanma: 28.09.2008 - 10:59
Abone Ol google-news

Daha önce de çeşitli suçlamalarla yargılanarak cezalar alan Muhalif "Düstur" gazetesinin başyazarı İbrahim İsa (44) hakkında, geçen yılın yaz aylarında Mübarek'in sağlığıyla ilgili "söylentileri" sütununa taşıyınca, dava açıldı. Söylentilere göre, Mübarek ağır hastaydı, hatta ölmüştü. Devlet Başkanı, bu söylentiler yüzünden birkaç kez halkın önüne çıkmak zorunda kalmıştı.

İsa, 6 ay hapis cezasına çarptırıldığı ilk davadan sonra, "Devlet Başkanının sağlığından söz etmek tabu olmamalı. Ben sadece kan dolaşımında sorun olduğunu yazdım" demiş ve mahkumiyetinin, "rejimin basın özgürlüğüne düşmanlığını gösterdiğini" söylemişti.

Ancak temyiz mahkemesi de alt mahkemenin kararını haklı gördü ve İsa'ya, "toplumun çıkarları ve ülkenin istikrarına zarar verecek nitelikte asılsız haberler yazmak" gerekçesiyle 2 ay hapis cezası verdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler