Deniz Feneri'ne şarkıcı "savunması"

Şu sıralar yaptığı yardımlardan çok yolsuzluklarla gündemde olan Deniz Feneri Derneği'nin eski başkanı şarkıcı Uğur Arslan bir kez daha yaptığı ilginç açıklamalarla derneği savundu. Arslan "Almanya'da kurulu bulunan dernekte yapılan bir usulsüzlüğün cezasını Türk halkı çekiyor'' diyerek yolsuzluğun Türkiye ile alakası olmadığını öne sürdü.

Yayınlanma: 28.09.2008 - 12:52
Abone Ol google-news

Deniz Feneri Derneğinin eski başkanı sanatçı Uğur Arslan, ''Almanya'da kurulu bulunan dernekte yapılan bir usulsüzlüğün cezasını Türk halkı çekiyor'' dedi.

Arslan, Aliağa Belediyesi tarafından TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen ramazan etkinliğinde sahne aldı. Burada şiirler okuyan Arslan, yaptığı konuşmada Almanya'daki Deniz Feneri e.V'ye ilişkin davanın, Deniz Feneri Derneği'nin yardımlarını etkilediğini söyledi.
Arslan şöyle dedi:''Almanya'da kurulu bulunan ve Türkiye ile hiçbir bağı olmayan dernekte yapılan bir usulsüzlüğün cezasını Türk halkı çekiyor. Deniz Feneri Derneği'nden geçen yıl 523 bin 658 kişi yardım almıştı. Şimdi kimisinin kirası ödenmeyecek, kimisi ilaç alamayacak. Biz ülke olarak nice felaketler gördük ancak hiçbirinde 523 bin kişinin canı yanmadı. Bu olay nedeniyle Türk halkının yardım duyguları zedelendi. Bu olay nedeniyle bütün yardım dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarının topladığı yardımlar geçen yılın 5'te 1'ine tekabül ediyor.''

Arslan, daha önce de Deniz Feneri hakkındaki yolsuzluk iddialarına karşı çıkmış ve  "içimizdeki iyiliği" öldürmeyin çağrısında bulunmuştu.

 



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler