'Tartışma TBMM'nin saygınlığına gölge düşürdü'

Toplumsal Etik Derneği (TED) Genel Başkanı Ahmet Akgün, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM'de gerçekleşen tartışmasının 'TBMM'nin saygınlığına gölge düşürdüğünü' savundu.

Yayınlanma: 28.09.2008 - 14:03
Abone Ol google-news

Toplumsal Etik Derneği (TED) Genel Başkanı Ahmet Akgün, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ile CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM'de kamuoyu önünde tartışmalarının, ''TBMM'nin saygınlığına gölge düşürdüğünü'' savundu.
Akgün, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'nin en büyük sorununun yolsuzluklar olduğunu ve terör kadar tehlikeli boyutlara ulaştığını ileri sürdü.

Açıklamasında, ''Sayın Dengir Mir Mehmet Fırat'la Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun TBMM'de kamuoyunun önünde tartışmaları ve bir nevi milletin hakemliği ve hakimliğine başvurmaları, TBMM'nin saygınlığına gölge düşürmüştür. Milletin sorunlarını çözsünler diye Meclise gönderdiğimiz milletvekilleri, çözümü adeta millete ve medyaya havale etmişlerdir'' görüşünü öne süren Akgün, bu olayın taraflara puan verilerek geçiştirilemeyeceğini, yasal olarak çözülmesinin beklendiğini kaydetti.

Ahlaka ve yasalara aykırı eylemlerde ''bizimki ve öteki'' anlayışının terk edilmesi, TBMM'nin, dokunulmazlık zırhına bürünerek suç işleyen milletvekillerinin dokunulmazlıklarına son vererek mahkeme önüne çıkmasını sağlaması gerektiği görüşünü ifade eden Akgün, TBMM'nin saygınlığına hiçbir milletvekilinin gölge düşürmesine izin verilmemesini istedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler