Bestekârın 'Sebepsiz Ayrılık'ı

Tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden sevilen sanatçı Necdet Tokatlıoğlu İzmir'de toprağa verildi. Tokatlıoğlu, ''Sebepsiz Ayrılık'', ''Bir Sevgi İstiyorum'' gibi sevilen eserleri ile tanınıyordu.

Yayınlanma: 28.09.2008 - 14:35
Abone Ol google-news

 İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede dün hayatını kaybeden, ''Sebepsiz Ayrılık'', ''Bir Sevgi İstiyorum'' gibi sevilen eserlerin bestekarı sanatçı Necdet Tokatlıoğlu, İzmir'de toprağa verildi.

Tokatlıoğlu için TRT İzmir Bölge Müdürlüğünde düzenlendi. Tokatlıoğlu'nun eşi Birgin Tokatlıoğlu, yakınları ve TRT çalışanlarının katıldığı törende konuşan TRT İzmir Bölge Müdür Yardımcısı Salih Soysal, sanatçının 1952 yılında İzmir Radyosu'na girdiğini ve 95 bestesinden 68'inin TRT repertuvarında bulunduğunu anlattı.

Soysal, ''Bu Ateşi Sen Yaktın  ve Özlem adlı eserlerine klipler yapıldı ve müzik kanallarında gösteriliyor. Tokatlıoğlu çok sevilen bir insandı, yeri doldurulamaz'' dedi.
Alsancak Hocazade Camisi'ndeki törende ise Tokatlıoğlu'nun kızları Hande Özper ve Naime Erol, taziyeleri kabul etti.

Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Birgin Tokatlıoğlu, hayat arkadaşını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını anlattı. Sanat dünyasından törene yeterince katılım olmadığının belirtilmesi üzerine Birgin Tokatlıoğlu, ''Türkiye'nin birçok yerinden telefonlar aldım. Herkes üzüldü. Birçok kişi taziyelerini bildirdi. Bayram tatili nedeniyle gelemeyenler oldu ama üzüntülerini ilettiler'' dedi.

Devlet Sanatçısı Teoman Önaldı ise sanat camiasının çok büyük bir ustasını kaybettiğini ifade etti.

Kılınan cenaze namazının ardından, Tokatlıoğlu'nun cenazesi Yelki beldesinde toprağa verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler