Katalan kavgası: 5 gözaltı

La Liga'nın 5. haftasında, dün Espanyol ile Barcelona arasında oynanan Katalan derbisinde, Espanyol taraftarlarının üzerine yanıcı madde atarak, maçın 10 dakika kadar durmasına neden olan Barcleonalı fanatik taraftarlardan 5'i bugün yakalanarak, gözaltına alındı.

Yayınlanma: 28.09.2008 - 14:40
Abone Ol google-news

İspanya'da stadyumlara yanıcı madde sokmak yasak olmasına rağmen, maytap gibi patlayıcıların Montjuic Olimpiyat Stadı'na sokulmasına nasıl izin verildiği tartışlırken, gözaltına alınan 5 kişinin soruşturmalarının yapıldığı bildirildi. Katalan milliyetçiliğinin sembolü olan Barcelona kulübünün ''Boixos Nois'' adlı fanatik taraftaları, maç 1-0 Espanyol'un lehine devam ederken 68. dakikada Espanyol taraftarların üzerine yanıcı madde attı. Şans eseri taraftarlar arasında yaralanan olmazken, maçın 10 dakika kadar durdurulmasına neden olan şiddet görüntüleri İspanyol basınında sert dille tepki buldu.

Maçta, Espanyol karşısında üstün bir futbol sergileyen Barcelona, uzatma dakikalarında tartışmalı bir penaltıdan gelen golle 2-1 galip geldi. Barcelonalı futbolcuların şiddet olaylarının yaşanmasına rağmen golü taraftarlarıyla kutlaması eleştirildi. İspanyol basınında, ''Utanç, rezalet, radikaller derbiyi yakıyor, iyi futbol kötü taraftar'' şeklindeki ifadeler dikkat çekti.


 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler