"Karar hukuka uygun değil"

Diyarbakırspor Hukuk Danışmanı Avukat Vedat Erten, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) Turkcell Süper Lig'de olaylar nedeniyle yarıda kalan Diyarbakırspor-Bursaspor maçında Diyarbakırspor'un hükmen (3-0) mağlup sayılmasına ilişkin kararının ''hukuka uygun olmadığını'' iddia etti.

Yayınlanma: 16.03.2010 - 19:41
Abone Ol google-news

Erten, yaptığı açıklamada, TFF Yönetim Kurulu'nun bugün aldığı kararda, Disiplin Kurulu kararını gerekçe gösterdiğini belirterek, kendilerine göre alınan bu kararın usule aykırı olduğunu söyledi.

Çünkü, Disiplin Kurulu kararının henüz kesinleşmiş bir karar olmadığını ve henüz Tahkim Kuruluna başvuru sürecinin devam ettiğini ifade eden Erten, şöyle dedi:
''Tahkim Kurulu da bu itirazımızı değerlendirip buna göre bir karar verecek. Kesin olmayan bir kararı dayanak alarak verilmiş karar hukuka uygun değil. Bu yanlışlığa rağmen karara saygı gösteriyoruz. İtirazımızı Tahkim Kuruluna yapacağız. Fakat Tahkim Kurulu, alınan bu kararla baskı altına alınmıştır. Tahkim Kurulunun yine de tarafsız ve bağımsız karar vereceğine inanıyoruz. Herkes üzerine düşeni yapmak zorundadır.''


''Maç oynanmamalıydı"

''Diyarbakırspor-Bursaspor maçının oynanmaması gerekiyordu'' diyen Erten, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Günler önce olayların çıkacağı yönünde yayınlar yapıldı. Bursaspor maçında olayların çıkacağı bu kadar ayan beyan ortada iken, alınan olağanüstü kararlar ortadayken, bu maçın oynanması mümkün değildi. Fakat, talimatları uygulama konusunda ısrarcı olan hakem, maçı buna rağmen oynatma kararı aldı ve bu maç başladığı gibi bitmemeye mahkum bir maçtı. Herhangi bir dakikasında bu maçın iptal edileceği açıktı. Eğer ertelenseydi, Diyarbakır'da böyle görüntüler olmayacak, ayrıca Diyarbakırspor-Bursaspor maçı iptal edilmeyecek ve Diyarbakırspor 3-0 mağlup sayılmayacaktı. Sanki bu, Diyarbakırspor'un cezaları alması için yapılan durummuş gibi algılanıyor.''

Erten, bu nedenlerle de Futbol Federasyonu'nun kararının, Tahkim Kurulu tarafından bozulması gerektiğine inandıklarını vurgulayarak, ''Müsabaka öncesi Valiliğin ve Emniyet Müdürlüğünün, diğer yöneticilerin, İl Güvenlik Kurulunda bu hassasiyetleri ortaya konmuş. Hatta 21 Mart tarihinde Diyarbakır'da Nevruz Bayramı'nda oynanacak Antalyaspor karşılaşmasının başka bir tarihte oynanması kararı bile alınmış ve federasyona gönderilmiştir. Bu uyarılar dikkate alınmamış ve Diyarbakırspor bu ceza ile karşı karşıya bırakılmıştır'' diye konuştu.


Açıklama yarın

Kulüp Basın Sözcüsü Suat Önen de Kulüp Başkanı Çetin Sümer ile birlikte İstanbul'da bulunduğunu bulunduğunu ve yarın akşam Diyarbakır'a döneceğini anlatarak, verilen kararla ilgili ancak döndükten sonra açıklama yapabileceklerini bildirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler