Çocuklar sporla topluma kazandırılacak

Adana Valisi İlhan Atış, suça karıştırılmak istenen çocukları kış aylarında da sportif faaliyetlere yönlendirdiklerini belirterek, bu sayede çocukların topluma kazandırılmasını hedeflediklerini bildirdi.

Yayınlanma: 17.03.2010 - 10:15
Abone Ol google-news

Adana Valisi İlhan Atış, hangi yaşta ve mevkide olursa olsun annelerinin çocukları üzerinde büyük manevi etkisinin bulunduğunu belirterek, ''Anamın da benim üzerimde etkisi var. Bu nedenle çocukların istismar edilmesini, suça karıştırılmasını anaların yardımıyla önlüyoruz'' dedi.

Çocukları sokaklardan, terörden ve uyuşturucudan korumak amacıyla, göçle gelenlerin yoğunlukta yaşadığı Şakirpaşa Mahallesi'nde pilot uygulama olarak ''Sevgiye Uzanan Eller'' ve ''Çiçek Tutan Eller'' projelerini hayata geçirdiklerini ifade eden Atış, ''Çocukları şiddet ortamından uzaklaştırmak için polisiye tedbirlerle değil sevgiyle yaklaşıyoruz'' diye konuştu.

İlhan Atış, projelerle suça karıştırılmak istenen çocukları kış aylarında da sportif faaliyetlere almaya başladıklarını dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Varoş mahallelerden çocuklar, Atlı Spor Kulübüne, tenis sahalarına, yüzme havuzları ile spor salonlarına düzenli olarak götürülüp şampiyonlar çıkarılacak. Spor salonlarını 18 saat kullanmamız durumunda, hedeflediğimiz 5 bin çocuğa ulaşacağımızı tespit ettik. Basketbol, kickboks, hentbol, tekvando, masa tenisi ve voleybol dallarında, daha doğrusu sporun her dalında çocuklarımız olacak.

Kentte ayrıca liselere giriş sınavı ve üniversiteye hazırlanmak isteyen çocuklarımız için 4 ayrı yerde de ücretsiz kurs var. Bu kurslar hayırseverlerimiz tarafından açılıyor, biz de denetliyoruz. Aslında, gerek İş Kurumu Müdürlüğü, gerekse MEKSA aracılığıyla gerçekleştirdiğimiz kursları da dahil edersek şu anda 15 bin çocuğa ulaşabiliyoruz. Yani bu 15 bin çocuk kontrolümüz altında.''

Adana Valisi İlhan Atış, çocukları şiddet ve istismar edilebilecekleri ortamlarla madde bağımlılığından uzak tutmak için çok sayıda projeyi uygulamaya geçirdiklerini belirterek, ''Şu anda birinci planda uyuşturucuyu ele almış durumdayız. Çocuklarımızın ve gençlerimizin uyuşturucuya alışmalarını engellemek için bütün çabamızla koşturuyoruz. Ruh Sağlığı Hastanesi bahçesinde temelini attığımız Madde Bağımlıları Tedavi Merkezinin (AMATEM) 4-5 ayda bitirilmesi için çalışıyoruz. Çocuklarımızın geleceğe daha güzel bakmaları için ne gerekiyorsa yapıyoruz'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler