Galatasaray:4- Konyaspor:1

Galatasaray, Turkcell Süper Ligi'de 5. haftanın kapanış maçında evinde ağırladığı Konyaspor'u 4-1 yendi. Sarı - Kırmızılıların gollerini Baros (2), Lincoln ve Kewell attı. Galatasaray'da goller yaşamını yitiren Ultraslan kurucusu Alpaslan Dikmen'e armağan edilirken taraftarlar Dikmen'i andı. İyi bir oyun ortaya koyarak maçı kazanan Sarı - Kırmızılılarda Lincoln başarılı oyunuyla dikkat çekerken, Baros attığı gollerle serisini devam ettirdi

Yayınlanma: 28.09.2008 - 19:21
Abone Ol google-news

Stad: Ali Sami Yen

Hakemler:
Yunus Yıldırım (6), Gökhan Memişoğlu (6), Neşet Merdin (6)

Galatasaray: De Sanctis (6), Hasan (6), Meira (6), Servet (6), Hakan Balta (6), Arda (5), Mehmet Güven (4) (dk. 46 Volkan Yaman 5), Ayhan (6), Kewell (6) (dk. 72 Yaser) , Lincoln (8), Baros (8) (dk. 82 Alparslan)

Konyaspor: Jefferson (3), Cihan (3), Mihajlov (3), Ömer (3), Erhan Albayrak (4) (dk. 65 Koray 3), Şener (4), Mehmet Çoğum (3) (dk. 70 İsmail), Zafer (3) (dk. 65 Mustafa 3), Fahri (5), Da Silva (4), Veysel (3)

Goller: Dk. 8 ve 61 Baros, dk. 11 Erhan Albayrak, dk. 51 Lincoln dk. 67 Kewell

Sarı Kartlar: Meira (G.Saray); Koray (Konyaspor)



Maçtan Notlar

G.Saray'da sakatlıkları geçen Arda'yla Hakan Balta, Konyaspor maçıyla birlikte sahalara döndü. Geçen ay sonunda Steaua Bükreşle oynanan Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanş karşılaşmasında sakatlanan Arda 1 ay, mili takımın Ermenistanla 6 Eylül'de yaptığı karşılaşmada sakatlık yaşayan Hakan da 21 gün sonra Sarı - Kırmızılı formasına kavuştu. 2 futbolcu da ilk 11'de forma giyerken teknik direktör Michael Skibbe, sakatlığı bulunan Aydın'ın yerine bu sezon ligde sadece en son oynanan Kocaelispor maçının son 5 dakikasında forma giyen Mehmet Güven'e ilk 11'de şans tanıdı. Arda sağ kanatta oynarken, Kewell ise sol kanatta görev yaptı.



Taraftarlar Dikmen'i unutmadı

G.Saraylı taraftarlar dün vefat eden UltrAslan taraftar grubu genel koordinatörü Alpaslan Dikmen'i unutmadı. Tribünler Dikmen için pankartlarla donatan taraftarlar, merhum için ''Alpaslan ölmedi kalbimizde yaşıyor'' diye tezahürat yaptı. Taraftarların astığı pankartlarda ''Başımız sağolsun'', ''Gidişin bile Metin'e benzedi abi'', ''Oldu mu bırakıp gitmen, keşke çıkıp şaka desen ne olur, Alpaslan Dikmen'', ''Sen cennetteki biz, biz tribündeki sen'' yazıları dikkat çekti.

Sarı - Kırmızılı futbolcular sahaya Alpaslan Dikmen için ''Kalbimizdesin'' yazılı pankartla çıktı. Taraftarlar maç başladıktan sonra 3.5 dakika hiç tezahürat yapmayarak Dikmen'e saygı gösterisinde bulundu.

Maç öncesi hayatını kaybeden eski Divan Kurulu üyesi Sinan King, spor yazarı Kâzım Kanat ve Alpaslan Dikmen için 1 dakikalık saygı duşunda bulundu.



Tribünler dolmadı

G.Saraylı taraftarlar her zaman olduğu gibi Ali Sami Yen Stadı'nı tam olarak doldurmadı. Tribünlerde yer yer boşluklar dikkat çekerken, karşılaşmayı 15 bine yakın yandaş izledi.
PAF takımları arasındaki maçı ise G.Saray 4-0 kazandı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler