'Türkiye sözü çok şey ifade ediyor'

Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Köksal Toptan, ''Türkiye, geçen yıllardaki göstergelere baktığımızda elde ettiği başarılarla dünyanın gıpta ettiği ve takdirle izlediği bir büyük küresel güç haline gelmektedir'' dedi. Toptan, dünyanın çeşitli yerlerinde de ''Türkiye'' sözünün çok şey ifade eder hale geldiğini vurguladı.

Yayınlanma: 28.09.2008 - 19:39
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Vekili ve TBMM Başkanı Köksal Toptan, Ereğli Belediyesi Düğün Salonu'nda belediyenin düzenlediği iftar yemeğine katıldı. Toptan, yemeğin ardından yaptığı konuşmada, Türkiye'nin her geçen gün düne göre daha güçlenerek yoluna devam ettiğini, Büyük Atatürk'ün hedef gösterdiği uygarlık düzeyinin üzerine çıkmak için büyük çaba gösterdiğini söyledi.

Sadece bulunduğu bölgede değil, dünyanın çeşitli yerlerinde de ''Türkiye'' sözünün çok şey ifade eder hale geldiğini vurgulayan Toptan, şöyle konuştu:
''Türkiye, geçen yıllardaki göstergelere baktığımızda elde ettiği başarılarla dünyanın gıpta ettiği ve takdirle izlediği bir büyük küresel güç haline gelmektedir. Bölgemiz ve çevremizdeki problemlere baktığımız zaman Türkiye'nin bu büyük gücünü anlamak mümkündür. Suriye ile Lübnan arasındaki problemin ve ateşin durması için Türkiye'nin ara buluculuğuna ihtiyaç duyulmuştur. Dünya ve Avrupa bunu hissetmiştir. Filistin ile İsrail arasında yıllar süren amasız savaşın sona erdirilmesine yönelik de ülkemiz çok büyük çaba sarf etmiş, etmeye de devam edecektir. Öbür taraftan Irak'ta bütün taraflarla doğrudan temas kuran dünyadaki tek ülke Türkiye'dir. Ülkemiz bununla da yetinmemekte, Irak'a komşu olan bütün ülkelerin her yetkilisini bir araya getirmek suretiyle bu ülkenin istikrarı, toprak bütünlüğü ve huzuru için en öncü rolü oynamaktadır.''

 

Karadeniz'de barış

Toptan, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sorunların çözümü için de Türkiye'nin yine öncü rol oynadığını belirterek, şöyle devam etti:
''Tarafları bir araya getirerek çözüm üretilmeye çalışılmaktadır. En son Gürcistan'da meydana gelen ve Rusya'nın müdahalesiyle sonuçlanan gelişmeler karşısında ilk harekete geçen de ülkemiz olmuştur. Türkiye, Karadeniz'de barış, huzur ve güvenliğin tesisi için çevredeki bütün ülkelerle görüşmelerini sürdürmektedir. Ülkemizi bu büyük yürüyüşünde alıkoymak ya da yavaşlatmak isteyenler olacaktır. Tarihin her devrinde olduğu gibi şimdi de ülkemizin gücü, büyüklüğü ve geleceğinden korkanlar vardır. Birlik ve beraberlik içinde bunu aşacağımıza, Türkiye'yi hedefine vardıracağımıza yürekten inanıyorum. Bir taraftan bölücü terör ile mücadele veren ülkemiz, öbür taraftan da hem kalkınmasından vazgeçmemekte, hem de demokrasisini daha ileriye getirmek için çabalarını sürdürmektedir.''
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler