TBMM'de Siyasi Ahlâk Komisyonu

TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Meclis'te "Siyasi Ahlak Komisyonu" kurulması ihtiyacı doğduğu görüşünü savunarak, "Siyasi ahlak komisyonu kurulursa, mal varlığı başta olmak üzere parlamenterler şeffaf hale gelir" dedi. Cindoruk, Meclis'te Anayasa, Meclis İçtüzüğü, AB Uyum Mevzuatı ve bazı önemli kanunlarla ilgili oluşturduğu komisyonlara CHP'nin üye vermemesini de eleştirdi.

Yayınlanma: 29.09.2008 - 08:40
Abone Ol google-news

TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Meclis Başkanı Köksal Toptan’ın, Anayasa, Meclis İçtüzüğü, AB Uyum Mevzuatı ve bazı önemli kanunlarla ilgili 4 ayrı komisyon kurularak ortak çalışma yapılması önerisini değerlendirirken, “Bu çalışma paketine siyasi ahlak komisyonunun da eklenmesi gerekirdi” dedi. Geçmiş dönemlerde bir kaç kez siyasi ahlak komisyonu kurulmasının gündeme geldiğini hatırlatan Cindoruk, son günlerde milletvekillerinin yolsuzluk iddialarıyla ilgili birbirlerini suçlamalarına dikkat çekerek, “Meclis'te siyasi ahlak komisyonu kurulması ihtiyacı yeniden doğmuştur” görüşünü dile getirdi.

 

CHP üye vermezse komisyonlar çalışamaz

Toptan’ın, Meclis’te grubu bulunan siyasi partilere yaptığı, “Anayasa, Meclis İçtüzüğü, AB Uyum Mevzuatı ve bazı önemli kanunlarla ilgili 4 ayrı komisyon kurularak ortak çalışma yapılmasına” ilişkin önerisini destekleyen Cindoruk, CHP’nin bu komisyonlara üye vermemesini de eleştirdi. Cindoruk, “uzlaşı komisyonların AKP, MHP ve DTP’nin üye vermesinin yeterli olmayacağı"nı belirterek, CHP olmadan komisyonların kesinlikle çalışmayacağını söyledi. Cindoruk, “Kesinlikle olmaz çünkü aranan uzlaşmadır. Uzlaşma aramanın amacı siyasette anlaşma sağlamak. CHP’nin bu komisyonlara üye vermesi gerekirdi. CHP üstelik ana muhalefet partisi. Halkın büyük bir kesimini temsil ediyor” diye konuştu. CHP’nin içinde olmadığı bir uzlaşı komisyonundan pratik sonucun çıkmayacağını savunan Cindoruk, “CHP’yi içine katacak bir uzlaşma olmalı. Bu çağrı bir iyi niyet göstergesidir. Meclis Başkanı kadar diğer siyasi partilerin de aynı iyi niyeti göstermesi gerekir. Çünkü burada yapılan bir dayatma değil, bir uzlaşı çağrısıdır. Bu çağrıya CHP’de katılmalı” diye konuştu.

 

Anayasa taslağının geri çekilmesi iyi niyettir

CHP’nin, Toptan’ın çağrısına olumsuz yanıt vermesini ve “anayasal değişikliklerinin olduğu bir oluşumda yer almayacaklarına” ilişkin açıklamalarını, “doğru bir davranış değil” diye değerlendiren Hüsamettin Cindoruk, “İktidar partisi anayasa taslağını geri çektiğine göre uzlaşmanın şartları var demektir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler