TÜDEF'ten 'Ulaşım Hakkı Mitingi'

Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Çetin, 27 Mart'ta Kolej Meydanı'nda "Ulaşım Hakkı Mitingi" yapacaklarını duyurdu.

Yayınlanma: 18.03.2010 - 15:00
Abone Ol google-news

Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Ali Çetin'in yaptığı yazılı açıklamaya göre, Şoför esnafı Ankaralının sorununu sizler değilsiniz. Sizlere müşterilerinizi karşı karşıya getirmeye çalışıyorlar. Provokasyonlara gelmeyin, 27 Mart'ta Kolej Meydanı'nda yapacağımız "Ulaşım Hakkı Mitingi"e birebir yurttaş olarak sizlerde destek veren" dedi.

Çetin, "Gökçek mahkemelerin iptal ettiği fahiş zamlı yasa dışı 1,85 TL'lik fiyat yeniden uygulamaya kondu. Kanuna karşı hile yoluna gitti. Bu karar hukuken yok hükmündedir. Bu gün dolmuşçular bile bize yazılı olarak gönderdikleri e-postalarda sorunun temelinin Gökçek olduğunu söylüyorlar. Dolmuşçular 1,30 TL fiyatının kendilerini kurtardığını söylüyorlar. Kaos ve kargaşa yaratan Gökçek'tir. Bilet fiyatlarını indirip çıkaran mahkemeler değil, Gökçek'tir. Son zamlı kararda yine iptal edilecektir" dedi.

İkinci sorumlunun ise yargıyla mücadele eden Gökçek'in hukuksuzluklarına destek veren Başbakan Recep Tayip Erdoğan olduğunu belirten Çetin, "Gökçek'in bu kanunsuz uygulamaları engellemek ve hukukun üstünlüğüne inandığı davranışlarıyla göstermek yerine mahkemelerce Gökçek lehine baskı yapmaktadır. Yargı ile hesaplaşmasını Ankara halkının ulaşım hakkı üzerinden yapmaya kalkmaktadır. Başbakan'a sesleniyoruz, Gökçek gidici, halk kalıcı, halkın yanında olun" ifadelerini kullandı.

Ucuz ulaşım hakkı talep eden ODTÜ ve Hacettepe öğrencilerinden 1278'sinin gözaltına alındığını belirten Çetin, şöyle devam etti:
"Türkiye'nin en pahalı ulaşım zamlarının protesto etmek ve öğrenci kimliklerinin paso yerine geçmesi taleplerini dile getiren öğrenciler zor kullanarak terörle mücadele şubesine ve Yıldız Evler karakoluna götürüldü. Öğrencilerin talebi ise 'Gökçek, elini çek' oldu."

Yapılması gerekenin, tüccar anlayıştan vazgeçerek, hak ve adalete uygun bir karar alınması olduğunu kaydeden Çetin, "Esnafın bile fazla dediği 1,85 TL ile transferlere 2,50 TL olan soygun tarifesini iptal etmek ve mahkemelerin iptal kararlarının esasına uygun yeni bir tarifeyi kabul etmektir" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler