Bradford & Bingley devlete geçiyor

Amerika Birleşik Devletleri’nden sonra, Avrupa’da da hükümetler mali krize müdahale ediyor. Avrupa’nın 2 büyük bankası, devlet kontrolüne giriyor. İngiliz hükümeti, ülkenin en büyük emlak kredisi bankalarından “Bradford and Bingley”i kamulaştıracağını açıkladı.

Yayınlanma: 29.09.2008 - 08:38
Abone Ol google-news

Avrupa’nın 2 büyük bankası, devlet kontrolüne giriyor. Bu kapsamda; Hazine Bakanlığı, ülkedeki ekonomik istikrarı koruyabilmek için, bankanın 50 milyar sterlinlik kredi ve borçlarını üstlenecek.

Ayrıca bankanın, perakende bankacılık mevduatlarını ve bazı birimlerinin İspanyol Bankacılık Grubu ‘Banco Santander’a satışı için de 18 milyar sterlin kaynak sağlayacak.

Belçika, Hollanda ve Lüksemburg da, Avrupa’nın ilk 20 bankası arasında gösterilen Fortis Bank’la ilgili endişeler üzerine harekete geçti ve Fortis’in belli orandaki hisselerini alacaklarını açıkladı.

Bu arada Fortis Türkiye’den de bir açıklama geldi. Açıklamada, “Bu müdahale, Fortis Grup’un, tüm yükümlülüklerini karşılama yeterliliğine sahip olduğunun açık ve net bir teyidi niteliğindedir” denildi ve “Fortis Türkiye, Grup’un desteğinden, güçlü bir şekilde yararlanmaya devam edecektir” ifadesi yer aldı.

Almanya’da ise zordaki Emlak Kredisi Bankası Hypo Real Estate, bir bankalar konsorsiyumuyla son dakika anlaşması yaparak, iflastan kurtuldu.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler