Ay yıldızı yeşile boyadılar

Denizli Valiliği ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün amatör spor kulüplerine dağıttığı eşofman takımlarının üzerindeki Türk Bayrağı'nda yeşil renkli ay yıldız bulunması tartışmalara neden oldu. Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'na bağlı kulüplere ve okullara dağıtılan eşofmanlar üzerindeki yeşil ay yıldızın Bayrak Kanunu'na muhalefet olduğunu söyleyen Avukat Yıldırım Aycan, "Masumane bir hata olarak gösterilmeye çalışılan bu davranış, gerici bir zihniyetin ürünüdür" dedi.

Yayınlanma: 29.09.2008 - 09:11
Abone Ol google-news

Denizli Valisi Yavuz Erkmen'in de katıldığı törenle amatör spor kulüplerine toplam 151 bin YTL değerinde eşofman takımları dağıtıldı. Valiliğin törenle dağıttığı yeşil ay yıldızlı eşofmanların benzerleri, dün İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde de teslim edildi. İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz tarafından 18 ilköğretim öğrencisine yeşil ay yıldızlı bayrakların kullanıldığı eşofman takımları dağıtıldı.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; eşofmanların üzerinde bulunan Denizli Valiliği logosundaki Türk Bayrağı'nın beyaz renkli olması gereken ay yıldızının yeşil renkli olması tepki çekti. Avukat Yıldırım Aycan, dağıtılan eşofmanların üzerinde bulunan yeşil ay yıldızlı Türk Bayrağı'nın, açıkça Bayrak Kanunu'na aykırı olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Türk Bayrağı'nın bu şekilde kullanılması suçtur. Eğer bu durum, bir hatadan ibaret değilse ve bunda bir kasıt aranacak olursa, bazıları bize masum hatalarla bazı ideolojik düşünceleri yüklemeye çalışıyor demektir. Türk Ulusu'nun hiçbir zaman yeşil ay ve yıldıza sahip bir bayrağı olmamıştır. Osmanlı Devleti'nde bile bu tip bir bayrak kullanılmamıştır. Her şeyin ötesinde yeşil renk, siyasal bir ideolojinin simgesidir. Bu, bayrağımıza ve ulusumuza karşı yapılmış ideolojik bir saldırıdır ve bunun arkasındaki oyunların ortaya çıkarılması gerekmektedir. Cumhuriyet savcıları doğrudan soruşturma başlatmalıdır.”

 

Vali: Kasıt yok 

Vali Erkmen ise olayı gazetecilerden öğrendiğini belirterek, “Bayrakla ilgili bu hatadan haberim yoktu. Eşofman takımlarını İl Özel İdaresi'ne yaptırdık. Tabii ki burada onları teslim alan arkadaşların dikkatsizliği söz konusu. Burada bir kasıt olduğunu düşünmüyorum. Arkadaşlara hemen talimat vereceğim, bu olayı araştırsınlar” dedi.

 

'Yeşil' yıldızlı eşofmanlar toplatılacak

Denizli’de krize neden olan, Valilik ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün amatör spor klüpleri ile okullara dağıttığı, üzerlerinde yeşil ay yıldız bulunan eşofmanların toplatılmasına karar verildi. Bayrak Kanunu'na muhalefet suçunun işlendiği iddialarına neden olan eşofmanların toplatılacağını duyuran Denizli Valisi, sorumlular hakkında idari soruşturma başlatılacağını belirterek, “Sadece ay yıldızda değil, Denizli Valisi yazısında da hata var. Denizli Valiliği yazısı beyaz olması gerekirken yeşil renkle yazılmış” dedi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler