Uzlaşma Komisyonu önerisi

TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın kurulmasını önerdiği Anayasa, İçtüzük, AB Uyum Mevzuatı ve bazı önemli kanunlarla ilgili uzlaşma komisyonlarına, AKP, MHP ve DTP isim bildirirken, CHP'nin komisyon çalışmalarına katılmayacağı öğrenildi. Bu durumda, 4 ayrı komisyonunun 6 üye ile çalışması bekleniyor. Komisyonlarda parti grupları eşit şekilde 2 üye ile temsil edilecek.

Yayınlanma: 29.09.2008 - 09:12
Abone Ol google-news

Toptan'ın yeni yasama yılında 4 uzlaşma komisyonu oluşturulmasına ilişkin önerisine AKP, MHP ve DTP cevap vererek, her komisyon için ikişer milletvekilinin ismi bildirdi. CHP ise komisyon çalışmalarına katılmayacağını açıkladı.

Bu durumda, her biri 8 kişiden oluşması beklenen, Anayasa, Meclis İçtüzüğü, AB Uyum Mevzuatı ile Siyasi Partiler Kanunu, Seçim Kanunu, Siyasetin Finansmanı ve Siyasi Etik Kanunu'nun da içinde bulunduğu bazı önemli kanunlarla ilgili 4 ayrı komisyonunun 6 üye ile çalışması bekleniyor. Komisyonlarda parti grupları eşit şekilde 2 üye ile temsil edilecek.

 

Komisyon üyeleri

TBMM Başkanı Toptan'ın çağrısı üzerine AKP, MHP ve DTP'nin komisyon üyelikleri için bildirdiği isimler şöyle:

Anayasa Uzlaşma Komisyonu: AKP Hatay Milletvekili Sadullah Ergin, AKP İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu, MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, MHP Mersin Milletvekili Behiç Çelik, DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, DTP Hakkari Milletvekili Hamit Geylani.

TBMM İçtüzüğü Uzlaşma Komisyonu: AKP Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, AKP Giresun Milletvekili Hasan Sönmez, MHP Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın, MHP Isparta Milletvekili Süleyman Nevzat Korkmaz, DTP Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş, DTP Siirt Milletvekili Osman Özçelik.

AB Uyum Mevzuatı Uzlaşma Komisyonu: AKP Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün, AKP Karaman Milletvekili Lütfi Elvan, MHP Samsun Milletvekili Osman Çakır, MHP İstanbul Milletvekili Mithat Melen, DTP Batman Milletvekilleri Ayla Akat Ata ve Bengi Yıldız.
Bazı önemli kanunlar için kurulacak Uzlaşma Komisyonu: AKP Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, AKP Ankara Milletvekili Ahmet İyimaya, MHP Kırşehir Milletvekili Metin Çobanoğlu, MHP Konya Milletvekili Faruk Bal, DTP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ve DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler