CHP'li İnce'den Hüseyin Çelik'e "hodri meydan"

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Milli Eğitim eski Bakanı Hüseyin Çelik'in "Birbirini sevmeyenler seçmenini de sevemez, milleti de sevemez, hizmeti de sevemez. Dostluk ve kardeşliğin olmadığı yerde de hiç birşey olmaz. Ama çok şükür bizim partimizin mayasında sevgi vardır" şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.

Yayınlanma: 19.03.2010 - 13:51
Abone Ol google-news

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce yaptığı yazılı açıklamada, bir gazetedeki röportajında söylediği "CHP'nin esas problemi sevgisizliktir" sözleriyle ilgili AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in "CHP'li milletvekili İnce diyor ki, 'CHP'nin esas problemi sevgisizliktir'. CHP'liler birbirini de sevmiyor. Birbirini sevmeyenler seçmenini de sevemez, milleti de sevemez, hizmeti de sevemez. Dostluk ve kardeşliğin olmadığı yerde de hiç birşey olmaz. Ama çok şükür bizim partimizin mayasında sevgi vardır" dediğini hatırlattı. Çelik'in 6 yıl Milli Eğitim Bakanlığı yaptığını ifade eden İnce, "Hüseyin Çelik, Cumhuriyet tarihinin en fazla kıyım yapan, kayırmacılık yapan, ayrımcılık yapan, haksızlık yapan, hukuksuzluk yapan Milli Eğitim Bakanıdır" dedi.

Çelik'e öğretmenler arasında 'hangimiz daha çok seviliyoruz' anketi yapmaya çağrısında bulunan İnce şunları söyledi: "Kadrolu, sözleşmeli, ücretli ve atanamayan öğretmenler arasında yapılacak bu ankette Hüseyin Çelik benden daha fazla sevilen çıksın ben siyaseti bırakırım. Çelik Cumhuriyet tarihinin en başarısız ve en sevilmeyen Milli Eğitim Bakanıdır. Bir milyon öğretmen ve öğretmen adayı arasında yapılacak ankette bu durumun tescilleneceği açıktır. Çelik'in bakanlığı döneminde yaptığı iş ve işlemler mahkemelere taşınmıştır. Bakanlık aleyhine 2005 yılında toplam 3 bin 730, 2006 yılında 5 bin 548, 2007 yılında 3 bin 639 ve 2008 yılında 4 bin 870 dava açıldı. Bu davalar Çelik'in haksızlıklarına, hukuksuzluklarına karşı açıldı.Çelik önce bu davaların ve bu davaların yol açtığı sevgisizliklerin hesabını versin, sonra bana atfen konuşmalar yapsın."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler