4. Deniz Küreği Dünya Şampiyonası

Uluslararası Kürek Federasyonu'nun (FISA) 2010 yılı faaliyet programında yer alan 4. Deniz Küreği Dünya Kulüpler Şampiyonası, 22-24 Ekim tarihlerinde İstanbul'da yapılacak.

Yayınlanma: 19.03.2010 - 14:19
Abone Ol google-news

Kürek Federasyonu Başkanı İlhami İşseven ve FISA Başkanı Denis Oswald, organizasyonun tanıtımı ile ilgili Ataköy Olimpiyatevi'de basın toplantısı düzenledi. Oswald, toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin geleneksel kürek sporunu yapmak için yeterince uygun alanı olmadığını dile getirerek, şunları söyledi: ''Deniz küreği disipliniyle birlikte Türkiye de kürek sporunu yapabilmek için geniş alanlara sahip olacak. Dünya şampiyonasını bu sene Türkiye Kürek Federasyonu'nun organize etmesi beni heyecanlandırdı ve mutlu etti. Yarışın gerçekleşeceği Caddebostan çok uygun bir alan. Hem geniş bir yarışma alanı ve hem de yüksek sayıda seyircinin gelebileceği bir yer. Çok ilgi çekici bir yarışma olacak. Umarım çok sayıda seyirci bu yarışmayı izlemeye gelecektir. Bunun Türkiye'deki kürek sporu için bir gelişme sağlayacağına inanıyoruz.''

Deniz küreği disiplininin son 10 yılda geliştiğini vurgulayan Denis Oswald, şöyle konuştu: ''Kürek sporu aslında dingin sularda yapılır. Yarışlarda hava durumları iyi olmazsa, yarış tarihleri dahi değişir. Deniz küreği, rüzgarlı havalarda ve dalgalı denizlerde yarış yapma imkanı bize veriyor. Bu sporla kürek çekme alanları çoğalıyor. Türkiye deniz küreği için çok uygun bir örneksiniz. Uzun bir kıyınız var ve çok az dingin gölünüz var. Bu kategorinin yaygınlaşmasıyla Türkiye de bu sporu yaygınlaşabilecek. Deniz küreği sayesinde kürek çekecek insan sayısı da artacaktır, çünkü alanlar fazlalaşıyor. Bu disiplin çoğaldıkça biz bunu çok net görüyoruz. Bu sporun olimpik sporlardan birisi olmasını da istiyoruz.'' Oswald, Caddebostan'daki yarışmalara 35-40 ülkeden 500-600 sporcunun katılımı olmasını beklediklerini sözlerine ekledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon