Akyıldız: Görevimin başındayım

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, hakkındaki kadro değiştirdiği için sendika üyesi olamayacağı yönündeki iddialarla ilgili açıklama yapmak istemediğini belirterek, "Görevimin başındayım" dedi.

Yayınlanma: 19.03.2010 - 14:35
Abone Ol google-news

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, Memur-Sen tarafından ileri sürülen, "SGK Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçilerek kadrosunu da bu kuruma taşıdı. 'Kamu görevlilerine üye olamayacaklar' sınıfına geçtiği ve üye olamayan birinin de sendika yöneticisi olmasının mümkün olamayacağı" şeklindeki iddialarına cevap vermeyeceğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in TEKEL işçileri için "4/C'ye geçmeleri için bir ay daha süre veriyoruz" açıklamasının sorulması üzerine Akyıldız, 4/C'yle ilgili mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiğini kaydederek, Hükümetin bu süreyi ortadan kaldıracak yeni bir uygulama başlatmaya kalkmasının hukuken etik olmadığını söyledi. Akyıldız konunun bir inatlaşma noktasına taşınmasının da etik olmadığının belirterek, siyasetin çözüm bulma konusunda samimi arayış içine girmesi gerektiğini kaydetti. Mahkemenin kararının ciddiye alınarak eylemlerin durduğunu anlatan Akyıldız, eylemlerin durmasının hükümet için ciddi bir fırsat yarattığını dile getirdi. Hükümetin bu fırsatı iyi kullanıp, 4/C uygulamasının muhatabı olan TEKEL işçilerinin beklentilerine cevap verecek bir sonuç ortaya koyması gerektiğini ifade eden vurgulayan Akyıldız, "Yeni süre verileceği konusunda ifadenin kullanılmış olması bizi 4/C uygulamasının belirlenen şartları dışında gerçekleştirilme eğiliminin ya da ısrarının sürdürüldüğü şeklinde bir anlayışa götürüyor" dedi.

 

"Öğrencilere tasdikname verilmesini doğru bulmuyoruz"

Akyıldız, İstanbul Çekmeköy Mehmetçik Lisesi'nde TEKEL işçilerine destek verdiği için tasdiknameyle okuldan uzaklaştırılan öğrencilere yapılanın demokrasi kurallarıyla ifade edilip değerlendirileceğini söyledi. Bu konunun doğrudan muhatabının siyaset olduğunu dile getiren Akyıldız, öğrencilere tasdikname verilmesini doğru bulmadıklarını ifade etti.

Akyıldız, "Öğrencileri TEKEL işçilerine destek verme noktasına taşıyan unsurlar dikkatle değerlendirilmeli. Bu tür konularda kaş yapayım derken göz çıkartılır" diye konuşarak sözlerini şöyle sürdürdü:
"Öğrencinin cezalandırılmasını ve okuldan atılmasını doğru bulmuyoruz. Yapılması gereken öğrencinin okuldan atılması değil, öğrencilerin birilerinin malzemesi olmasına sebebiyet veren uygulamaların önüne geçilmesi önemlidir. Bu konuda ciddi bir eğitim ihtiyacı vardır, zaten öğrencilere bu eğitimin verilmesi gerekmektedir. Okuldan atarak sorunu çözemezsiniz, İdareler gereksiz kraldan çok kralcı görüntüsü içersinde kararlar almaya başlıyorlar.Ondan da hiç ilgisi olmayan insanlar mağdur edilmiş oluyorlar."

4 Şubat'ta bir günlük işe gitmeme kararına uyduğu için TÜBİTAK'ta işine son verilen Aynur Çamalan'la ilgili olarak Akyıldız şunları kaydetti:
"Davada haklılığı ortaya çıkacaktır. Eyleme destek verdiği için çalışanların işinden edilmesini yakışıksız buluyorum. TÜBİTAK'ın kendisinin orada TEKEL işçilerine destek vermesi gerekir. Yanlış hesabın Bağdat'tan döneceğine inanıyorum."

 

"Çalışma Bakanı memurlarla üçlü danışma kurulu yapma ihtiyacı duymuyor"

Geçtiğimiz günlerde Çalışma Bakanlığı'nda yapılan Üçlü Danışma Kurulu'na ilişkin olarak Akyıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in işçilerle Üçlü Danışma Kurulu yaptığını ancak memurlarla Üçlü Danışma Kurulu toplantısı yapma ihtiyacı duymadığını savundu. Akyıldız, Bakan Dinçer'in memurlar adına birileriyle görüştüğünü iddia ettiğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:
"Bu siyasetin ne kadar demokrat ne kadar samimi olduğunun göstergesidir. Biz bu siyasete inanmıyoruz. Bir kere söyledikleriyle yaptıkları birbirini tutmuyor. Çağrılmadığımız yere de gitmeyiz. Göreve geldikten sonra kendisinden randevu talep ettik, bugüne kadar randevu taleplerimize cevap vermeyen Bakanın Üçlü Danışma Kurulu'nun da yasak savma şeklinde yaptığı kanaatindeyiz. Sayın Bakan işçilerle Üçlü Danışma Kurulu'nu toplamaya devam etsin. Bir gün bizlerle de karşı karşıya gelmek zorunda kalacak. O zaman da biz kendisine bize ne kadar itibar ettiyse o kadar itibar etmek suretiyle cevap vereceğiz, bu hakkımız doğacaktır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler