Talat, AKPM'de konuşacak

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) genel kurul toplantılarında konuşma yapmak üzere, yarın Fransa'nın Strasbourg kentine gidecek. AKPM'de Kıbrıs sorunu konusunda Türkçe konuşma yapacak olan Talat, ziyareti sırasında ikili görüşmelerde de bulunacak. Talat, 2 Ekim Perşembe günü KKTC'ye dönmek üzere Strasbourg'dan ayrılacak.

Yayınlanma: 29.09.2008 - 09:52
Abone Ol google-news

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) genel kurul toplantılarında konuşma yapmak üzere, AKPM Başkanı Lluis Maria de Puig'in davetiyle yarın Fransa'nın Strasbourg kentine gidecek.

Talat, yarın Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başkanı Yavuz Mildon'la görüşecek, ardından Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Terry Davis'le bir araya gelecek. AKPM Başkanı Lluis Maria de Puig ile ikili görüşme yapacak olan Talat, akşam da Puig'in onuruna vereceği yemeğe katılacak.

KKTC Cumhurbaşkanı Talat, çarşamba sabahı Avrupa Konseyi İnsan Hakları Komiseri Thomas Hammarberg'le görüşecek.

Talat, yerel saatle 10.00'da AKPM'de Kıbrıs sorunu konusunda konuşma yapacak. Avrupalı parlamenterlere Türkçe hitap edecek olan Talat, ardından soruları da yanıtlayacak.

Türkiye'nin Strasbourg Büyükelçisi'nin onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak olan Talat, 2 Ekim Perşembe sabahı da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Başkanı Jean Paul Costa'yla görüşecek ve ardından KKTC'ye dönmek üzere Strasbourg'dan ayrılacak.

KKTC Cumhurbaşkanı Talat'a Strasbourg temasları sırasında Özel Kalem Müdürü Asım Akansoy eşlik edecek.

Bu arada Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas da yarın AKPM'de konuşacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler