Hristofyas, Papandreu ile görüştü

Yunanistan'ın başkenti Atina'yı ziyaret eden Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Atina'nın 25-26 Mart'ta yapılacak AB zirvesinde Rum tarafının desteğine sahip olacağını söyledi.

Yayınlanma: 19.03.2010 - 14:36
Abone Ol google-news

Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, 4 günlük Yunanistan temasları çerçevesinde Başbakan ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu ile bir araya geldi.

Papandreu ve Hristofyas kısa süren görüşmelerinin ardından yaptıkları ortak açıklamada, temaslarında Kıbrıs meselesi ile Yunanistan'daki ekonomik gelişmelerin ele alındığını kaydetti.

Yunanistan'ın bütçe açığının kapatılması çabaları kapsamında, AB ülkelerinin vereceği destek konusuna değinen Rum lider Hristofyas, Kıbrıs Rum kesiminin Atina ile dayanışması ve Yunanistan'a desteğinin tam olduğunu kaydetti.

Kıbrıs meselesine de değinen ve Atina'ya verdiği destek için teşekkür eden Hristofyas, "Kıbrıs sorununun uluslararası hukukun temel ilkeleri, BM kararları ve AB değerleri göz önünde bulundurulmadan çözülemeyeceğini'' belirtti.

Kıbrıs konusunun 6-7 başlıktan oluştuğunu ifade eden Rum lider, şu anda ''Yönetim'' başlığı üzerinde görüşüldüğünü ve bunun sistem, işlevsellik, devlet bütünlüğü ile bağlantılı olması açısından çok önemli olduğunu söyledi.

Papandreu da Hristofyas ile Kıbrıs müzakere sürecinin gözden geçirildiğini kaydederek, Hristofyas'ın BM kararları ve AB müktesebatı çerçevesinde çözüm bulunması çabalarının Atina tarafından desteklendiğini belirtti.

Papandreu ayrıca, önümüzdeki günlerde Kıbrıs Rum kesimini ziyaret edeceğini açıkladı.
Papandreu, ülkedeki ekonomik durum ile ilgili olarak da ''Yunanistan'ın yapması gerekeni yaptığını ve zor kararlar aldığını'' belirterek, ''Şimdi sıra Avrupa'da'' dedi.

Papandreu, ''Yunanistan gerekeni yaptı. Anlaşmanın karşı tarafında Avrupa'nın, sadece Yunanistan'ı değil Avro kuşağını destekleme kararlılığı bulunuyor'' diye konuştu.
Hristofyas'ı Yunan ekonomisindeki gelişmeler hakkında bilgilendirdiğini belirten Başbakan, Rum lider ile görüş alışverişinde bulunduklarını sözlerine ekledi.

Patra kentine giderek burada bir dizi etkinliğe katılacak olan Hristofyas'ın Cumartesi günü Atina'ya dönmesi ve Rum yönetiminin Atina'daki büyükelçiliğinin yeni binasının açılışını yapması bekleniyor.

Atina'dan Girit adasındaki Hanya kentine gidecek ve burada düzenlenecek bir etkinliğe de katılacak olan Hristofyas'ın Pazar günü Kıbrıs'a döneceği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler