Fenerbahçe'den sert tepki

Fenerbahçe Kulübü, bir taraftarın tribünden düşerek yaralandığı Galatasaray-Ankaragücü maçıyla ilgili, Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK), sarı-kırmızılı kulübe sadece para cezası vermesine tepki gösterdi.

Yayınlanma: 19.03.2010 - 17:38
Abone Ol google-news

Kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, ''PFDK'nın, Turkcell Süper Lig'in 25. haftasında, Galatarasay-Ankaragücü maçı sırasında tribünde yaşanan olaylara ilişkin verdiği kararı anlamak mümkün değildir'' denildi.

Kulüp açıklamasında şu görüşlere yer verildi:
''Bir taraftarın, herkesin gözü önünde önce dövülmesi, sonra da tribünden aşağıya atılması olayının adeta üzerini örtmeye yönelik bu son karar, hangi TFF talimatına, yasalar tarafından belirlenmiş, sabitlenmiş hangi kurala ya da emsal karara uygundur. Sahaya pet şişe ya da madeni para atıldığı gerekçesi ile kulüplere saha kapatma cezası veren PFDK, nasıl olur da sahaya bir insanın atılmasını 'münferit' olarak nitelendirerek para cezası ile geçiştirilebilir?

Takımımızın Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Everton ile oynadığı özel karşılaşmada, üstelik stat dışından atılan bir kurşunla bir taraftarın yaralanması sonucu kulübümüze kapatma cezası veren PFDK, bu kez stadın içinde, herkesin gözü önünde yaşanan bir olayın ardından, hangi gerekçe ile para cezası vermeyi uygun görmüştür? Alınan bu son kararın altına PFDK başkanı sıfatıyla imza atan Sayın Reşat Bostan, Everton maçı sonrası, PFDK üyesi olarak, kulübümüzün sahasının kapatılması yönünde karar vermiştir. Sayın Bostan, o günden bugüne kurallarda bir değişiklik olmadığına göre, alınan bu kararı tüm Türk sporuna ve kamuoyuna, nasıl aldıklarını izah etmek zorundadır. Görünen o ki o günden bugüne değişen tek şey, Sayın Bostan'ın Fenerbahçe düşmanlığının dozudur.''


TFF yönetimine de eleştiri

Fenerbahçe Kulübü açıklamasında, Futbol Federasyonu yönetimi de eleştirildi.
''TFF yönetiminin, futbolun adil olacağı, adaletli yönetileceği ve her olayda olması gerektiği gibi bu olayda da adil bir karar çıkacağı yönündeki sözlerinin ve teminatının birer birer sonuçsuz kaldığını görmek, son derece üzüntü vericidir'' denilerek eleştiride bulunulan açıklamada, ''Sayın Bostan'ın başkanı olduğu PFDK'nın bağlı olduğu kurum olan TFF yönetimi, bu kararı nasıl izah edecektir, nasıl içine sindirmiştir? Bu haftadan itibaren statlarda yaşanacak benzeri çirkin olayların ardından PFDK, hangi kriteri göz önüne alarak ceza verecektir?'' ifadeleri yer aldı.

Türkiye'de futbolun yönetimi konusunda yapılan hataların çok vahim noktalara ulaştığı ve PFDK'nin aldığı son kararın buna en net örnek olduğu savunulan Fenerbahçe Kulübü açıklamasında, şöyle devam edildi:
''PFDK'nın aldığı çifte standart içeren kararlar, bu kurumun ve TFF'nin kamuoyu gözündeki güvenilirliliğini sarsmaktadır. Alınan bu karar, tam anlamıyla bir çifte standarttır. Üzülerek görüyoruz ki futbolu yönetenler, ilgili yasalar ve mevzuatları düşünerek değil, kararları sonrasında basından alacakları eleştirileri düşünerek kararlara imza atmaktadır. Fenerbahçe Kulübü, her zaman olduğu gibi, futbola zarar veren her türlü kişi, kurum ve karara karşıdır ve bu duruşunu koruyacaktır.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon