Kekova'ya turist akını

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kekova, tatilcileri ağırlamaya devam ediyor. Turizm sezonunun sonuna gelinmesine rağmen Kekova'da rezervasyonların sürdüğünü belirten işletmeciler, sonbaharda yaz sezonu doluluğu yaşayacaklarını kaydettiler. Tatilini Kekova'nın doğal ve tarihi güzellikleri arasında geçirmek isteyen tatilciler Kekova'ya yönelik yat turlarına katılıyor.

Yayınlanma: 29.09.2008 - 11:23
Abone Ol google-news

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kekova, yılın 12 ayı turist akınına uğruyor.

Demre'nin Kekova'ya açılan penceresi olan, bugünkü adıyla Çayağzı Limanı, tarihi adıyla Andriake Limanı'na otobüslerle gelen turistler, yatlarla Kekova turuna çıkıyorlar.

Yatlarla Kekova'ya gelen turistler ise, önce Batık Kent'e, ardından da karayolu ulaşımı olmayan Antik Simena Kenti'ne gidiyorlar. Yatlar daha sonra rotayı, Gökkaya Koyu ve Aşıklar Mağarası'na çeviriyor. Bu gezilere katılanların başında ise Rus turistler geliyor. Tekne sahipleri her gün 2 bin ile 3 bin 500 turistin yat turlarına katıldığını söylediler.

Kekova'ya ilk kez gelen Letonyalı turist Ruta Silina, ''Kekova'ya ilk kez geldim. Tarihi ve doğası harika'' dedi. Rus turist Andris Karklins ise ''Kekova'yı çok seviyorum. Burası cennet gibi bir yer. Yine geleceğim'' diye konuştu. Estonyalı turist Tokman Karina da ''Bu denizin mavisi dünyanın hiçbir yerinde yok. Baltık Denizi ile karşılaştırınca, niçin burada yaşamıyorum diyorum. Türkiye harika bir ülke'' dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler