Efsane yeniden İstanbul'da

Bob Dylan, 31 Mayıs akşamı Açıkhava Tiyatrosu'nda vereceği konserde klasik parçalarının yanı sıra yeni albümünden parçalar da seslendirecek.

Yayınlanma: 20.03.2010 - 07:46
Abone Ol google-news

Çağımız müziğinin yaşayan efsanelerinden Bob Dylan, 21 yıl aradan sonra tek bir konser için yeniden İstanbul’a geliyor.

Pozitif organizasyonu ve Garanti Bankası’nın katkılarıyla 31 Mayıs akşamı Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek konserde eski klasiklerinin yanı sıra yeni albümünden de parçalar seslendirecek olan Dylan’ın İstanbullu müzikseverlere unutulmayacak bir gece yaşatması bekleniyor.

İstanbul’da en son 1989 yazında konser veren Bob Dylan, gerçek adı olan Robert Zimmerman’ı değiştirerek, derinden etkilendiği Amerikalı şair Dylan Thomas’ın ilk adını almış; 1960’lardan günümüze alışılmışın dışındaki kişiliği, muhalif duruşu ve devrimci dünya görüşüyle çok büyük bir hayran kitlesi kazanmıştı.
 

60’ların önde gelen simgelerinden...

İnsanları yürekten sarsan şarkı sözleriyle milyonlarca insanın kalbini kazanan Dylan, 1960’ların başkaldırı hareketlerinin de önde gelen simgelerinden biri olmuştu.

Time dergisinin “Yüzyılın En Önemli İnsanları” ve Rolling Stone dergisinin “Gelmiş Geçmiş En İyi Sanatçılar” listelerinde yer alan Bob Dylan, hemen her şarkısında şair kimliğini öne çıkarmış, müziği ve sözlerine Beat akımını, gerçeküstücülüğü ve dadacılığı da katarak müzik dünyasında kökten bir değişim başlatmıştı.

Sofistike ve akılcı şarkı sözleri ve buna eşlik eden folk-rock melodileriyle Bob Dylan, John Lennon’dan Neil Young’a, David Bowie’den Nick Cave’e son dönemlerin önemli isimlerine de esin kaynağı olmuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler