Rahibin 101 suçu

Almanya'da 39 yaşındaki bir Katolik rahip, kendisine isnat edilen 101 suçtan dolayı Freiburg Eyalet Mahkemesi'nde yargılanıyor. Rahibin yargılandığı suçlar arasında; dolandırıcılık, adam yaralamak, görevini kötüye kullanmak kadına şiddet uygulamak, tehdit etmek gibi adi suçlar bulunuyor. Davanın 17 Ekim'de sonuçlanması bekleniyor.

Yayınlanma: 29.09.2008 - 12:17
Abone Ol google-news

Almanya'da 39 yaşındaki bir Katolik rahip, kendisine isnat edilen 101 suçtan dolayı Freiburg Eyalet Mahkemesi'nde yargılanıyor. Savcı Dietrich Bezzel, yaptığı açıklamada, dolandırıcılık, adam yaralamak ve görevini kötüye kullanmak gibi suçlardan yargılanan rahibin, Katolik kilisesini 137 bin Avro dolandırmak ve 4 kişiyi toplam 90 bin Avro zarara sokmakla suçlandığını belirtti.

Rahibin, yakın ilişki içinde bulunduğu bir kadına şiddet uyguladığını, tehdit ettiğini ve kadını sistematik bir şekilde baskı altında tuttuğunu ifade eden Bezzel, sanığın kadını kemeriyle dövdüğünü ve evini satarak parayı kendisine vermeye zorladığını kaydetti. Bezzel, ağır hasta olan kardeşi için paraya ihtiyaç duyduğunu belirttiği rahibin, dolandırıcılık yaparak kilise cemaatinden ve belediyeden krediler aldığını, 2005 yılı aralık ayında da kilise için toplanan bağışları zimmetine geçirdiğinin belirlendiğini sözlerine ekledi.

Katolik rahibin davası için 7 duruşma gününün belirlendiği ve davanın 17 Ekim'de sonuçlanmasının beklendiği bildirildi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler