14. Altın Portakal Şiir Ödülü Emirhan Oğuz'a

14. Altın Portakal Şiir Ödülü'ne layık görülen Emirhan Oğuz'un ödülü kardeşi Levent Sergin'e verildi. Ödül töreninin ardından 13. Altın Portakal Şiir Ödülü'nü alan Kemal Özer'in şiirlerinin ele alındığı sempozyum düzenlendi.

Yayınlanma: 20.03.2010 - 11:07
Abone Ol google-news

Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı tarafından düzenlenen 14. Altın Portakal Şiir Ödül Töreni ve 13. Altın Portakal Şiir Ödülü Sempozyumu, Antalya Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Tören ve sempozyuma, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) Genel Müdür Yardımcısı Eşref Ural, Hürriyet Gazetesi Yazarı ve 14. Altın Portakal Ödülü Jüri Başkanı Doğan Hızlan ve konuklar katıldı.

Mustafa Akaydın, yaptığı konuşmada, etkinliğe katılabilmek için akşam saatlerinde bitmesi programlanan yurt dışı seyahatini erken tamamladığını ve Antalya'ya döndüğünü söyledi. Etkinlikte bulunmaktan büyük keyif aldığını dile getiren Akaydın, Antalya'nın kültür ve sanatın yaşatılması için uygun bir coğrafya olduğunu aktardı.

Akaydın, ''Zannediyorum bu coğrafya, kültür ve sanatın yaşatılması için çok uygun bir coğrafyadır, çünkü ilham perilerinin gelmesi lazım şiir sanatıyla uğraşan şairlerimize. Herhalde Antalya kadar ilham perilerini kolay davet eden dünyada başka bir şehir yoktur'' dedi.

Antalya olarak Türkiye'nin en uzun soluklu şiir festivalini yaptıklarını da kaydeden Akaydın, bu yıl 14. Altın Portakal Şiir Ödülü'ne layık görülen Emirhan Oğuz'u kutladı.

Emirhan Oğuz'un kardeşi Levent Sergin de Oğuz'un rahatsızlığı nedeniyle ödülünü almaya gelemediğini bildirdi. Sergin, Emirhan Oğuz'un kitabını, kendine ithaf edildiği için değil farklı türden bir kardeşliğe yazılmış bir ağıt ve unutturulmaya karşı yapılmış güçlü bir itiraz olduğu için değerli bulduğunu belirtti. Sergin, ''Ödülü, Emirhan Oğuz adına, 12 Eylül faşizminin karanlığında yok edilen ve sonrasında uğradıkları şiddete rağmen ayakta kalabilmiş tüm kardeşlerim adına kabul ediyorum'' dedi.

Konuşmalardan sonra, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, 14. Altın Portakal Şiir Ödülü'nü, Emirhan Oğuz adına kardeşi Levent Sergin'e verdi.

Ödül töreninin ardından 14. Altın Portakal Şiir Ödülü Sempozyumu'na geçildi. Sempozyumda, geçen yıl düzenlenen 13. Altın Portakal Şiir Ödülü'nü alan Kemal Özer'in şiirleri değerlendirildi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler