Sosyal Güvenlik Yasası'na eleştiri

1 Ekim'den itibaren sosyal güvenlikte yeni bir dönem başlıyor. Yeni yasa kadınların kazanmış olduğu bir çok hakkın da sınırlandırılması anlamına geliyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil da ''Kadınların özgürlüğünü sadece üniversitelerde türban takmaya bağlayan bu hükümet ekonomik ve sosyal yönden kadınlarımızı bağımlı birey noktasına taşımaktadır'' diyerek yasayı eleştirdi.

Yayınlanma: 29.09.2008 - 11:33
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bihlun Tamaylıgil yaptığı yazılı açıklamayla 1 Ekim'den itibaren yürürlüğe girecek olan Sosyal Güvenlik Yasası'nı eleştirdi. .

Tamaylıgil yaptığı yazılı açıklamada, iktidarın ''1 Ekimde yürürlüğe girecek sosyal güvenlik düzenlemesiyle toplumun yarısını oluşturan kadınlara acı bir bayram hediyesi verdiğini'' söyledi.

Düzenleme ile kadınların ''ikinci sınıf insan konumuna düşürüldüğünü'' belirten Tamaylıgil, açıklamasında, ''fırsat eşitliğine ulaşmak için yıllardır mücadele veren kadınların, aydınlanma devrimini travma olarak görenlerin zihniyeti ile kazanımlarını aşama aşama kaybettiğini'' ifade etti.

Tamaylıgil, düzenleme ile emeklilik yaşı ve maaşı, destek yardımları, sağlık hizmetlerinden yararlanma gibi konularda büyük kayıplar yaşanacağını ifade ederek, ''Kadınların özgürlüğünü sadece üniversitelerde türban takmaya bağlayan bu hükümet ekonomik ve sosyal yönden kadınlarımızı bağımlı birey noktasına taşımaktadır'' dedi.

Tamaylıgil, şunları kaydetti: ''Tarlada çalışan elleri nasır tutmuş Elifler, göç ile geldiği büyük şehirde aile bütçesine katkı sağlamak için ev işlerinde çalışan Ayşeler, okula gitme durumuna göre anne ve babasından aldığı sağlık güvencesi prime bağlanan Zeynepler, emekli olma hayallerinin süresi uzatılan ve çalışırken alacağı bebeğinin süt parası bile çok görülen tüm kadınlarımız AKP'yi affetmeyecektir.''


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler