Kocaeli trafiğine yeni çözüm: Teleferik

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, şehir içi ulaşımda alternatif bir model olarak görülen teleferik projelerini planlama aşamasına getirildi. ''SEKATEL'' olarak adlandırılan projenin ilk bölümü, Bağçeşme ile Sekapark arasında hayata geçirilecek. Projenin ikinci etabı ise Bağçeşme ile Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi arasında yapılacak.

Yayınlanma: 29.09.2008 - 13:05
Abone Ol google-news

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi şehir içi ulaşımı rahatlatmak amacıyla teleferik projesinin hayata geçiriyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Münir Karaloğlu ile üst düzey yetkililer, bir süre kentin kuzeyindeki Bağçeşme Mahallesi civarında incelemeler yapmış, yer tespiti çalışmalarına başlamıştı. Planlama aşaması devam eden teleferik projesinin uzunluğu yaklaşık 1,7 kilometre olacak. 8 kişilik 17 adet gondol tip kabinden oluşacak teleferik hattı sayesinde, Sekapark'tan kentin yukarı kesimlerine ulaşım sağlanacak.

Projenin ikinci etabında ise Bağçeşme ile Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Yerleşkesi arasında yapılacak. Teleferik, KOÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nin de bulunduğu Umuttepe Yerleşkesi'nin duble yoluna alternatif bir ulaşım ağı haline gelecek.

Büyükşehir Belediyesi'nin planladığı ikinci teleferik projesi ise Türkiye'nin hızla gelişen kış turizm merkezi Kartepe ile Derbent arasına kurularak, bölgeye 4 bin 700 metre uzunluğunda bir teleferik sistemi inşa edilecek. Bu hatta 8 kişilik gondol tipi kabin çalışacak. Böylelikle Kartepe'ye hızlı, güvenli ve eğlenceli bir ulaşım aracı kurulmuş olacak. Bu hattın ikinci kısmı, Derbent ile Uzuntarla'daki SEKA Kampı arasında inşa edilecek. Toplam uzunluğu 3 bin 860 metre olacak. 8 kişilik gondol tipi teleferik kabinleri ile Sapanca Gölü ve İzmit Körfezi aynı anda havadan görülebilecek.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler