Papandreu iddiaları gülünç buldu

Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, Yunanistan'ın Avro kuşağından çıkmasını öngören senaryoların hayal ürünü ve gülünç olduğunu söyledi.

Yayınlanma: 22.03.2010 - 19:00
Abone Ol google-news

Yunanistan Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Yorgo Papandreu, mecliste siyasi parti liderleri düzeyinde yapılan oturumda, Yunanistan'ın bütçe açığını kapatma çalışmaları konusuna değindi.

Yunanistan'ın AB'den para değil siyasi destek istediğini vurgulayan Başbakan, ''Kendi gücümüzle başaracağız'' dedi.

Papandreu, bütçe açığı, uluslararası durum ve güvenilmezliğin, ülkenin kolay bir şekilde ''günah keçisi'' olmasına yol açtığı değerlendirmesinde bulundu.

Açığın kapatılması çalışmaları çerçevesinde uygulamaya konulan istikrar ve kalkınma paketi önlemlerinin acı verici olduğunu belirten Başbakan Papandreu, hükümetin ülkeye karşı ekonominin kurtarılması yolunda siyasi yükümlülük aldığını ifade etti.

Bütçe açığının kapatılması hedefinde başarılı olunacağını vurgulayan Papandreu, ''Kriz yükümlülüklerimizi unutturmayacak. Seçim öncesinde ne dediysek yapacağız'' dedi.

Vergilendirme konusunda yapılan değişikliklerin adeta devrim niteliğinde olduğu değerlendirmesinde bulunan Başbakan, sözkonusu yeniliklerin ülkenin değiştiğinin gösterilmesinde ilk adımı teşkil ettiklerini ve bunlara onlarca yıldır gereksinim duyulduğunu belirtti.


Vergi düzenlemeleri

Yunan basını, yeni vergilendirme şartlarınca yıllık 12 bin Avro'ya kadar olan gelirlerin vergiden muaf tutulacağını duyurmuştu.

Diğer yandan, yasa tasarısının meclisten geçmesiyle birlikte, 12.001 - 16 bin arasındaki gelirlere yüzde 18, 16.001 - 22 bin aralığına yüzde 24, 22.001 - 26 bin arası gelirlere yüzde 26, 26.001 - 32 bin aralığına yüzde 32, 32.001 - 40 bin arasındakilerden yüzde 36, 40.001 - 60 bin aralığındakilerden yüzde 38, 60.001'den - 100 bin Avro'ya ulaşan gelirlerden ise yüzde 40 oranında vergi alınacağı belirtilmişti.

Haberlerde, 100 bin Avro'nun üzerinde gelirlerin de yüzde 45 oranında vergilendirileceği açıklanmıştı.

Bu arada, kiliselerin taşınmaz mallarından elde edilen gelirlerin yüzde 20, bağışlanan mülklerden yüzde 5, nakit şeklindeki bağışların da yüzde 10 oranında vergilendirileceği kaydedilmişti.

Şahsa ait, değeri 5 milyon Avro üzerindeki mülklere de yüzde 2 oranında vergi uygulanacağı bildirilmişti.

Düzenlemeler kapsamında benzin istasyonları dahil istisnasız tüm işyerlerine de yazar kasa yerleştirilmesinin zorunlu hale getirileceği de kaydedilmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler