Gürcistan'da ombudsman krizi

Gürcistan Parlamentosu, ombudsmanlık görevini yürüten Sozar Subari'yi asli görevlerini bir kenara bırakarak ''muhalefet gibi davranmak'' ile suçladı. Parlamentonun Savunma ve Güvenlik Komisyonu Başkanı Givi Targamadze, Subari'nin hükümeti ve parlamentoyu sürekli sert dille eleştirdiğini belirterek, ombudsmanın, asli görevlerini unutarak, muhalefet gibi davrandığını söyledi.

Yayınlanma: 29.09.2008 - 14:12
Abone Ol google-news

Gürcistan Parlamentosu, ombudsmanlık görevini yürüten Sozar Subari'yi asli görevlerini bir kenara bırakarak ''muhalefet gibi davranmak'' ile suçladı.

Parlamentonun Savunma ve Güvenlik Komisyonu Başkanı Givi Targamadze, yaptığı açıklamada, Subari'nin öncelikle sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini kaydederek, ''Ne yazık ki ombudsman, asli görevlerini unutmuş görünüyor ve muhalefet gibi davranıyor'' dedi.

Güney Osetya'ya geçen ay düzenlenen askeri operasyonu ve akabinde hükümetin takındığı tavrı sert şekilde eleştirmesi yüzünden tepki çeken Subari, ''Benim görevimi yargılayanların şunu da dikkate almaları gerekir. Parlamentoya, insan haklarının korunması ile ilgili 1400 sayfadan oluşan bir rapor sundum. Bunun sonucu ne oldu?'' diye sordu.

Subari'nin, parlamentoya Haziran'da sunduğu rapor, iktidar partisi milletvekilleri tarafından ''siyasi ve önyargılı'' olduğu gerekçesiyle dikkate alınmamıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler