Tır şoförlerinin bayram çilesi

Kapıkule Sınır Kapısı'nda yurt dışına çıkış yapacak 600 civarında TIR, 16 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturdu. Kapıkule gümrük yetkililerinden edindiği bilgiye göre, TIR'ların bayram nedeniyle gidecekleri ülkedeki firmalara taşıdıkları mallarını teslim etmeye çalışması nedeniyle, Türk tarafında TIR kuyruğu oluştu.

Yayınlanma: 29.09.2008 - 14:30
Abone Ol google-news

Kapıkule'deki TIR'ların işlemlerinin kısa sürede tamamlandığını ifade eden yetkililer, TIR'ların aynı anda gümrüğe gelmeleri ve Bulgar gümrüğünde nöbet değişimi ile ilgili sorunlardan kaynaklanan nedenlerden dolayı TIR'ların Kapıkule gümrüğünde beklediklerini bildirdi. Kapıkule'de halen 600 civarında TIR çıkış için bekliyor.

 

''Çocuklarımı ayda 2 kez görebiliyorum"

İstanbul'dan yüklediği yükü Almanya'ya götüren TIR sürücüsü Sait Uçar, yaptığı açıklamada, TIR şoförlerinin kuyruk çilesinin hiçbir zaman bitmeyeceğini söyledi. Ramazan ayında kuyruklarda beklemenin daha da zor olduğunu anlatan Uçar, ''Allah'a şükür bugün ramazanın son günü. Bu kadar sıkıntımıza rağmen orucumuzu da tuttuk. Sıcaklarda saatlerce kuyrukta da bekledik. Ekmek parası için çektiğimiz çile gözler önünde. Biz ekmek parası için bayramları bile ailemizin yanında geçiremiyoruz. Ben çocuklarımı ayda 2 kez görebiliyorum'' dedi.

Bir başka TIR sürücüsü Kadir Akyel ise, İstanbul'dan yüklediği malı Belçika'ya götürdüğünü belirtti. Kapıkule'deki tırcının çilesinin yıllardır sürüp gittiğini vurgulayan Akyel, ''Kapıkule'deki çile günden güne hafifleyeceği yerde artıyor. Ailemizden, eşimizden, dostumuzdan ayrı gurbet elde bayram geçiriyoruz. Bayram nedeniyle hüzünleniyoruz, üzülüyoruz'' diye konuştu. Kapıkule Sınır Kapısı'ndaki kuyruklara bir çözüm getirilmesi isteyen Akyel, şunları söyledi: ''Biz yetkililerden bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Bu sorun istendiğinde kısa sürede çözülebilir. Bu konuda uğraşılması gerekiyor. AB'ye üye olmak istiyorsak bu sorunu çözmeliyiz. Avrupa'da kara taşımacılığında bizden daha fazla araç var. Onlarda böyle kuyruklar oluşmuyor."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler