Babacan BM'de temaslarına devam etti

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Tayland Dışişleri Bakanı ve Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği'nin (ASEAN) dönem başkanı Sompong Amornvivat'a Türkiye ile ASEAN arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla niyet mektubu verdi. Babacan, bugün Moldova Dışişleri Bakanı ile de görüşecek.

Yayınlanma: 29.09.2008 - 17:43
Abone Ol google-news

BM Genel Kurulu genel görüşmelerinin son gününde Dışişleri Bakanı Ali Babacan BM'de temaslarına devam etti. Babacan, Mozambik Dışişleri Bakanı Oldemiro Marques ve ardından Tayland Dışişleri Bakanı Sompong Amornvivat ile görüştü.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Burak Özügergin'den alınan bilgiye göre, görüşmede bakanlar iki ülke arasındaki ekonomik yapının birbirine benzer olduğunu ve aralarındaki ticaret hacminin geçen yıl 1.4 milyar dolara ulaştığını belirttiler.

Babacan, Türkiye'ye Tayland'dan gelen turist sayısının 8 bin olduğunu ve bu sayının arttırılması için çaba harcanması gerektiğini ifade etti. İki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerde bu yıl 50. yılın kutlandığını belirten taraflar, ikili ilişkilerde pürüz olmadığını ifade etti.

Tayland Dışişleri Bakanı Amornvivat da 2005 yılında Türkiye'ye geldiğini belirterek, Babacan'ı ülkesine davet etti.

 

Asean'la İşbirliği

Görüşmede Babacan'ın, Tayland Dışişleri Bakanı Sompong'a Dostluk ve İşbirliği anlaşması çerçevesinde ASEAN ile kurumsal düzeyde ilişkileri geliştirmek amacıyla bir niyet mektubu verdiği ve Türkiye'nin ASEAN ülkeleriyle ekonomik ve siyasi ilişkilerini geliştirmek istediğini söylediği öğrenildi.

Tayland Dışişleri Bakanının da Babacan'a ASEAN ülkelerinin Türkiye'nin kendileriyle işbirliği yapma niyetini kabul eder etmez kendisini ASEAN toplantılarında konuk bakan olarak görmek istediğini söylediği belirtildi. Babacan, bugün Moldova Dışişleri Bakanı ile de görüşecek.

 

Babacan Moldova Dışişleri Bakanıyla görüştü

Dışişleri Bakanı Ali Babacan, New York'taki temasları çerçevesinde Moldova Dışişleri Bakanı Andrei Stratan ile bir araya geldi.

63. dönem BM Genel Kurulu üst düzey toplantıları nedeniyle BM'de bugün de temaslarına devam eden Bakan Babacan'ın, Moldova Dışişleri Bakanıyla yaptığı görüşmenin BM kapsamındaki son resmi görüşmesi olduğu öğrenildi.

Babacan'ın New York'tan ne zaman ayrılacağı henüz belli değil. Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Babacan'ın ekim ayı ortasında yapılacak BM Güvenlik Konseyi seçimleri öncesinde New York'a yeniden geleceğini belirtiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon