İstanbullular için kültür-sanat takvimi

İş Sanat Kültür Merkezi, 28 Mart'ta Rusya Ulusal Orkestrası'na Çaykovski eserlerini çalacakları konserde ev sahipliği yapacak. Orkestrayı piyanist Mikhail Pletnev'in yöneteceği konserde, Nicola Benedetti müthiş keman yorumuyla sahne alacak.

Yayınlanma: 25.03.2010 - 08:50
Abone Ol google-news

Piyanist Kerem Görsev, kontrbasta Kağan Yıldız ve davulda Ferit Odman'dan oluşan ''Kerem Görsev Trio'', yarın Borusan Müzik Evi'nde konser verecek. Konserde, Görsev'in 2005 yılında çıkardığı ve bir caz üçlüsü çalışması olan ''Orange Juice Project''ten eserler seslendirilecek.

Yaşar, yarın Balans Jolly Joker'de, Hale Caneroğlu Jazz Stop Suadiye'de ve Mirkelam & Kargo Beyoğlu Hayal Kahvesi'nde sahne alacak.

Borusan Yaylı Çalgılar Dörtlüsü, 29 Mart'ta Kadıköy'deki Süreyya Operası'nda sevenleriyle buluşacak. Konserde, Schubert'in eserleri seslendirilecek.

Barok keman ustası Anton Steck ve klavsen Marieke Spaans, 31 Mart'ta Akbank Sanat'ta sahne alacak. Konserde Johann Sebastian Bach, Antonio Vivaldi, Johann Georg Pisendel ve Domenico Scarlatti'nin eserleri icra edilecek.

Fars halk müziğinde çok derin bir birikime sahip olan, keman ile batı klasik müziği üzerinde de çalışmalarda bulunan ve dünya üzerindeki en iyi keman virtüozlerinden biri kabul edilen Farid Farjad, 31 Mart'ta Türker İnanoğlu Maslak Show Center'da konser verecek.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, yarın Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda şef Alexander Rahbari yönetiminde sahne alacak. Orkestraya keman sanatçısı Bahar Biricik eşlik edecek. Konserde Cemal Reşit Rey'in ''Keman Konçertosu'' ve Mahler'in ''5. Senfoni''si seslendirilecek.

Hırvatistan Ulusal Split Tiyatrosu, 27 Mart'ta CRR Konser Salonu'nda sahne alacak. Klasik ve moderni içinde barındıran bir repertuvara sahip olan tiyatro, ''Shpiel Es'' ve ''Bolero'' adlı eserleri yorumlayacak.

İstanbullu müzikseverlerin Paris Combo grubundan hatırlayacağı Belle du Berry ve David Lewis, 27 ve 28 Mart'ta İstanbul Kültür Sanat Vakfının etkinlik mekanı Salon'da sahne alacak.

Tiyatro oyunları

Joe DiPietro ve Jimmy Roberts'ın yazdığı, Seren Fosforoğlu'nun yönettiği ''Seni Seviyorum, Mükemmelsin, Şimdi Değiş'' isimli müzikal, yarın Beşiktaş Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak.

Deniz Arcak, Murat Evgin, Seren Fosforoğlu, Selçuk Yapar ve Özenç Otyam'ın rol aldığı oyunda, evrensel bir dille kadın erkek ilişkisine göndermeler yapılıyor.

Ali Poyrazoğlu'nun aynı adlı kitabından kaleme aldığı ''Ödünç Yaşamlar'' isimli eseri, yarın Büyükçekmece Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde izlenebilecek. Oyunda, incelikli espri anlayışı, sistemi sorgulayan politik taşlamalar gülmece şeklinde seyirciye sunuluyor.
Metin Zakoğlu'nun yazıp yönettiği ''Aşkımızda Virüs Var'' adlı eser, 27 Mart-3 Nisan tarihleri arasında Caddebostan Kulis Oda Sahnesi'nde gösterilecek. Zakoğlu ve Yankı Atagül'ün oynadığı komedide, twitter-facebook gibi son zamanların tüm internet sitelerine göndermede bulunuluyor.

Philip Rıdley'nin yazdığı, Sami Berat Marçalı'nın yönettiği ''Pitchfork Disney: Korku Tüneli'' isimli eser, 27 Mart'ta Rengahenk Sanat Evi'nde izleyiciyle buluşacak. Banu Çiçek Barutçugil, Murat Mahmutyazıcıoğlu, Ushan Çakır ve Eyüp Emre Uçaray'ın rol aldığı oyun, doğu Londra'da evlerine kapanan ikiz kardeşler Presley ve Haley Stray'in korkuları, kabusları ve geçmişleriyle ilgili problemleri etrafında gelişiyor.

Ali Erdoğan'ın hem yazıp hem yönettiği ''Küçük Ama Önemli Bir Rol'' adlı eser, 27 Mart'ta Barış Manço Kültür Merkezi'nde seyredilebilecek. Ali Erdoğan, Meral Konrad, İsmail Can Törtop, Ümmühan Kıldiş, Cihan Bektaş ve Burcu Demirkol'un oynadığı eser, oplumsal ilişkilerde oynanan roller üzerine kafa yorulmasını sağlıyor.

Sofokles'in yazdığı, Levend Öktem'in yönettiği ''Antigone'' isimli oyun, 27-28 Mart tarihlerinde Tiyatro Maan'da izlenebilecek. Ahmet Uz, Güzin Alkan, Fatih Sönmez, İlham Erdoğan, Ezgi Bakışkan, Selen Domaç, Ebru Helvacıoğlu ve Can Yılmaz'ın rol aldığı eserde, zorbalık, savaş ve felaketler ele alınarak, doğanın ve insanın yasaları sorgulanıyor.
Yiğit Sertdemir'in tasarlayıp yazdığı ''Fail-i Müşterek'' isimli oyun, 27-30 Mart tarihleri arasında Kumbaracı 50 Sahnesi'nde görülebilecek.

Aristophanes'in yazdığı, Barış Kıralioğlu'nun yönettiği ''Kadınlar Savaşı'', 27 Mart'ta Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi'nde sahnelenecek. Oyunda, komşu ülke ile yapılan savaşta her iki ülkenin erkeklerinin birer birer öldürülmesi ve kadınların örgütlenerek savaşı ''dişilik ve erkeklik'' savaşına dönüştürmesi anlatılıyor.

Anton Çehov'un yazdığı, Serdar Eğitim'in yönettiği ''Biçare Aşk'', 28 Mart'ta Büyükçekmece Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak. Komedi oyununda Seyhan Nur Saatçi, Bahadır Saykı, Ayşegül Aktı ve Serdar Eğitim rol alıyor.

Nesrin Kazankaya'nın yazıp yönettiği ''Hatıralar (İstanbul 1955)'' adlı oyun, 28 Mart'ta Tiyatro Pera Eren Uluergüven Sahnesi'nde izlenebilecek. Mehmet Aslan, Nesrin Kazankaya, Muhammet Uzuner, Başak Meşe ve Aytunç Şabanlı'nın oynadığı eser, 1955-56 yılları arasında İstanbul'da soylu ve zengin bir ailenin yaşamı ekseninde gelişiyor.

Cenk Sözeri'nin uyarlayarak yazdığı, Halil Doğan'ın yönettiği ''İşler Karıştı Bebeğim'' adlı oyun, 28 Mart'ta Bakırköy Sanat Merkezi'nde sahnelenecek. Arzu Oygur Doğan, Cenk Sözeri, Petek Güney Sözeri, Halil Doğan, Didem Büyükcan ve Ceyhun Fersoy'un oynadığı eserde, izleyiciye ''Bazen küçücük bir yalan, çok büyük sonuçlara ve felaketlere yok açabilir'' mesajı veriliyor.

Yönetmenliğini Güney Saraçoğlu'nun yaptığı ''Adam, Sokak ve Gece'' isimli eser, 29 Mart Pazartesi günü Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi'nde seyredilebilecek. Oyun, geniş kadrosuyla bir gece vakti karısı tarafından sokağa atılan adamın başından geçenleri komik bir anlatımla sergiliyor.

İstanbul Sanat Tiyatrosu'nun sahnelediği ''Lady Macbeth'', 30 Mart Salı günü Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde izlenebilecek. Oyunda, ihtiras yorgunu ve kadınca hırslarıyla kendisini, kocasını ve ülkesini felakete sürükleyen bir kadının öyküsünü ele alıyor.

Mert Öner'in yönettiği ''Yeniden Doğuyor'', 1-24 Nisan tarihleri arasında Tiyatro Maan'da gösterilecek. Eserde, etiketler ve ambalajlarla algılanan modern dünyanın ve bu dünyanın dayattığı kötücül bencilliğin konu edildiği gerçek üstü ve karanlık bir serüven işleniyor.
Turgut Özakman'ın yazdığı, Selçuk Uluergüven'in yönettiği ''Duvarların Ötesi'', 1-24 Nisan tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilecek. Selçuk Uluergüven, Oğuz Oktay, Ömür Kaya, Tuğçe Başkak, Hasan Can Türkkanı ve Ali Şimşek'in oynadığı eserde, suç ve suçlu kavramları sorgulanıyor.

Opera ve çocuk oyunu

Recep Ayyılmaz'ın sahneye koyduğu, Raoul Grünei'nin orkestra şefliğini yaptığı ''Hoffmann'ın Masalları'' isimli operet, 27 Mart-8 Nisan tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesi'nde görülebilecek. Oyunda, opera şarkıcısı Stella'nın ve şair Hoffman'ın aşkı anlatılıyor.

Ali Cem Köroğlu'nun tasarladığı, Murat İpek'in yazdığı ''Dar-ül Love'' adlı operet, 27-28 Mart tarihlerinde Garajistanbul'da görülebilecek. Operette, İstanbul'un kirli ve köhne sokaklarından Anadolu Selçuklu devletine uzanan bir aşk hikayesi ele alınıyor.
Minik tiyatroseverler ise bu hafta İstanbul Çocuk Sanat Tiyatrosu'nun sahnelediği ''Şeker Kız ile Minik Dev'' isimli oyunu 28 Mart'ta Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi'nde seyredebilecek. Arkadaşlığın ve paylaşmanın önemi ile çevrenin korunması ana mesaj olarak anlatılan oyunda, 19 adet şarkı bulunuyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon