Bursa'da kültür-sanat

Bursa Devlet Tiyatrosu (BDT), ''Yazılıkaya'' adlı oyunun prömiyerini yapacak, ''Bu Dizi Başka Dizi'', ''Baş Belası'' ve ''Akıllı Soytarı'' adlı oyunları sahneleyecek.

Yayınlanma: 25.03.2010 - 09:58
Abone Ol google-news

İhsan Sanıvar'ın yazdığı, Ali Hürol'un yönettiği ''Bu Dizi Başka Dizi'' adlı oyunun dekor tasarımı Suar Şeylan, kostüm tasarımı Fatma Görgü, ışık tasarımı Yakup Çartık'a ait.
Bülent Çiftçi, Cihan Büyükışık, Berrin Balkanlar, Tuncer Salman, Elif Nutku, Ömer Naci Topcu, Jale Çiçek, Harun Türköz, Arzu Tan Bayraktutan, Çağlar Ozan Aksu, Derya Öztunç, Melike Durak ve Zeki Gürdal Karaoğlu'nun rol aldığı oyunda, beyaz camdan görünen dizilerin görünmeyen tarafları eğlenceli bir dille anlatılıyor.

İnsanları, istenilse de istenilmese de evlere konuk olan dizi filmlerinden birinin setine götüren komedi oyunu ''Bu Dizi Başka Dizi'', Ahmet Vefik Paşa (AVP) Sahnesi'nde bu akşam ve yarın saat 20.30'da, 27 Mart Cumartesi günü saat 15.00 ve 20.30'da izlenime sunulacak.

Sevgi Sanlı'nın yazdığı, Esen Özman'ın yönettiği ''Yazılıkaya'' adlı oyunda, Gılman Kahyaoğlu, Betül F. Gökçer, Cem Arabacıoğlu, Harun Türköz, Serdar Seçkin, Hafize Gün ve Süheyla Elbaş rol alıyor. Çorum Yazılıkaya'nın mistik ortamında bir aşk üçgeninin konu edinildiği oyunun konusu şöyle özetleniyor:

''Tarih boyu yazgının acılarına sahne olan Yazılıkaya gene yazgısal bir hüzne tanık olacaktır. Kadıoğlu ailesi, Yazılıkaya'da iyi-kötü yaşamlarını sürdürmektedir. Toprak ağası Ömer, İstanbullu eşi Selçuk, oğulları Ali, Ömer'in annesi Nazmiye Hanım ve gelgit akıllı kızı Hacer. Günün birinde Selçuk'un fakülteden hocası Doğan Bey çıkagelir. Arkeologdur. Kariyerini evliliği uğruna bırakan Selçuk için bu yeniden karşılaşma oldukça sarsıcı olacaktır.''

''Yazılıkaya''nın prömiyeri, 30 Mart Salı günü AVP Sahnesinde saat 20.30'da gerçekleştirilecek.
 

Oda tiyatrosu

BDT, Feraizcizade Oda Tiyatrosu'nda tiyatroseverleri ''Baş Belası'' adlı oyunla buluşturacak.

Sam Bobrick'in yazdığı, Ekin Tunçay Turan'ın Türkçeye çevirdiği ''Baş Belası''nı Mustafa Şekercioğlu yönetiyor. Dekor tasarımı Suar Şeylan'a, kostüm tasarımı Ceren Karahan'a, ışık tasarımı Ali Karaman'a ait oyunda Yener Sezgin, Melike Ergüzen ve Ahmet Somers rol alıyor. Oyunun konusu özetle şöyle:

''Olay, terapist Dr. Anita Wells'den ısrarla randevu isteyen bir hasta olan Ethan Steckler'in muayenehaneye gelişiyle başlar. Bilinen hasta-terapist konuşmalarıyla başlayan seans Ethan'ın giderek doktoru çileden çıkaracak denli dayanılmaz bir adam olduğunun anlaşılması ve Dr. Anita gibi kocası Dr. Sidney'i de çileden çıkarmasıyla devam eder. Oyunun sonunda Ethan birdenbire değişir, dünyayı farklı görmeye başlar. Ethan'ın muayenehaneden çıkmasıyla karı-koca birbirlerine girerler. Çünkü oyun boyunca Ethan'ın söylediği her söz doğrudur.'
''Baş Belası'', bu akşam, yarın ve 27 Mart Cumartesi günü saat 18.30'da izlenime sunulacak.
 

Çocuklar için

BDT, çocuk seyircilerinin karşısına ise Fikret Terzi'nin yazdığı, Yasemin Şener'in yönettiği ''Akıllı Soytarı'' adlı oyunla çıkacak. Oyunda Cihan Büyükışık, Rüyam Dirin, Melike Durak, Cenk Turan, Recep Kekil, Adnan Tunalı, Neriman Özkan, Mukaddes Kurmuş ve K. Alp Nalcı rol alıyor.

''Akıllı Soytarı''da silah, savaş, kavga, haksızlık, sömürü, bencillik gibi kavramların hiç bilinmediği sınıfsız Mutsuzluk Gezegeni'nde kralı, soytarısı, prensesi, halkı kardeş kardeş yaşarken üç düzenbazın kendi çıkarları için gezegeni ele geçirmeye çalışması anlatılıyor.
Akıllı soytarı ve çocukların üç düzenbaza izin vermemeleriyle gelişen oyunda insanın ancak eşit, özgür ve demokratik bir ortamda mutlu olabileceği konu ediliyor.
Oyun, AVP sahnesinde, 28 ve 31 Mart tarihlerinde saat 14.00'te izlenebilecek.
 

Konser

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), bu haftaki konserinde şef Yoshinao Osawa'u ağırlayacak. Orkestraya, solist olarak fagotta İlker Kıroğlu, kemanda Sanem Aytüre Kıroğlu, obuada Özgür Turgut ve viyolonselde Çağlar Çeliker eşlik edecek. Konser, yarın Fethiye Kültür Merkezinde saat 20.00'de izlenebilecek.
Uluslararası rock grubu Story Box yarın Resimli Bar'da, pop müzik şarkıcısı Burcu Güneş ise 27 Martta Bursa Suare'de konser verecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler