Karadenizliler sanata doyacak

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT) ''Televizyon Cumhuriyeti'' adlı oyunu sahnelemeye devam ediyor.

Yayınlanma: 25.03.2010 - 10:01
Abone Ol google-news

Ali Cüneyd Kılcıoğlu'nun yazdığı, Fatih Dokgöz'ün yönettiği oyunda, Kadri Özcan, Erşan Utku Ölmez, Ceyhun Gen, Mesut Yüce, Zeynep Ekin Öner, Dilek Güven ve Sinem Şahin rol alıyor.

Dekor ve giysi tasarımı Aytuğ Dereli, ışık tasarım Nihat Bahar'a ait oyun, mart ayı sonuna kadar perşembe, cuma ve cumartesi günleri Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde sahnelenecek.

TDT ayrıca, Arzu Güneş'in yazdığı, Ayla Baki'nin yönettiği ''Koca Ayak'' adlı çocuk oyununu, 28 ve 31 Martta minik izleyicilerin beğenisine sunacak.

Trabzon Şehir Tiyatrosu, Matei Visniec'in yazdığı ve Dilek Güven'in yönettiği ''Savaş ve Kadın'' adlı oyunu, 27 Mart Cumartesi akşamı Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nde sahneleyecek.

Trabzon Sanat Tiyatrosu, Aziz Nesin'in yazdığı, Necati Zengin'in yönettiği ''Karagöz'ün Antrenörlüğü'' adlı oyunu, yarın akşam sergileyecek.

 

Samsun

Samsun Devlet Tiyatrosu'nda bu hafta ''Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun'' adlı oyun sahnelenecek. Samsun Devlet Opera ve Balesi'nde 27-29 Martta ''Kontes Mariza'' adlı 3 perdelik operet seyirciyle buluşacak.
Samsun'da bu hafta gerçekleştirilecek kültür-sanat etkinlikleri şöyle:

GAZİ SAHNESİ: İlkadım Tiyatro Günleri devam ediyor.
Tiyatro Günleri kapsamında Tiyatro Amisos Sedat Erdinç'in yönettiği ''Ters Evlenme'' adlı oyunu 29 Martta sahneleyecek.
Samsun Düşevi Oyuncuları ''Bir Garip Masal'' adlı oyunu salı günleri sahnelemeye devam ediyor.

Murat Can Kibiroğlu'nun yazdığı, Cem Kaynar'ın yönettiği oyunda Olgun Aydın, Cem Kaynar, Ceyhun Ardal ve Ferda Kaynar gibi oyuncular rol alıyor.

İki perdelik komedide, ''Yozlaşmadan Uygarlaş'' vurgusuyla bir çingene hikayesi anlatılıyor.

SAMSUN DEVLET TİYATROSU: Samsun Devlet Tiyatrosu'nda 30-31 Martta Ankara Devlet Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu, ''Sinek Kadar Kocam Olsun Başımda Bulunsun'' adlı oyun Samsunlu tiyatroseverlerle buluşacak.
Hatice Meryem'in yazdığı, Funda Mete'nin yönettiği oyunun dekor tasarımı Ceren Karahan, giysi tasarımı Günnur Orhon'a ait.

Oyunda Berrin Öney, Elvan Eker, Gülçin Yaşaroğlu, Gonca Erçil rol alıyor.

SAMSUN DEVLET OPERA VE BALESİ: Samsun Devlet Opera ve Balesi'nde 27-29 Martta Kontes Mariza adlı 3 perdelik operet opera sevenlerle buluşacak.
Kenan Korbek'in rejisörlüğünü yaptığı, koreografisi Neslihan Öztürk'e ait eserin orkestra şefi Markus Baisch, koro şefi ise Alexei Vinogradschi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KÜLTÜR MERKEZİ: Alperen Ocakları Samsun İl Başkanlığının düzenlediği Çanakkale Şehitlerini Anma Fotoğraf Sergisi, 28 Martta sona erecek.
Samsun Şiir Akşamları her çarşamba saat 18.30'da şiir severleri bir araya getirmeye devam ediyor.

Serbest kürsü, özgür mikrofonda dileyen kişi dilediği şiiri seslendirebiliyor ya da dilediği enstrümanı çalabiliyor.

Ordu

ORDU BELEDİYESİ KARADENİZ TİYATROSU: OBKT, sezonun ikinci oyunu ''Zilli Zarife'' ile seyircisiyle buluşmaya devam ediyor.

Haldun Taner'in yazdığı, Rıfat Çol'un yönettiği oyunda geniş bir oyuncu kadrosu rol alıyor.
Oyun her hafta salı ve cuma akşamı sahnede.
 

Amasya

AÜ EĞİTİM FAKÜLTESİ KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ: Amasya Üniversitesi Tiyatro Kulübü tarafından sahneye koyulan, Haşmet Zeybek'in yazdığı, Atilla Özgen'in yönettiği ''Düğün Ya Da Davul'' adlı oyun 27 Martta sahnede olacak.

Zonguldak

Zonguldak'ta, kültür sanat etkinlikleri kapsamında tiyatro oyunları sahnelenecek.
Ankara Devlet Tiyatrosu, Refik Erduran'ın yazdığı, Tansu Aytar'ın yönettiği ''Kahramanlar Öldü mü? adlı oyunu, 26-27 Martta Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Salonu'nda izleyenlerin beğenisine sunacak.

Dekor tasarımı Güven Öktem, giysi tasarımı Fatma Görgü ve ışık tasarımı Burhanettin Yazar'a ait oyunda Meral Niron, Erkan Alpago, Orkide Çivicioğlu, Pelin Dikmenoğlu, Necmi Çavdarlı ve Faruk Günuğur rol alıyor.

Antalya Devlet Tiyatrosu, Cüneyt Mete, Devrim Yakut, Benian Dönmez Merve Gül, Melih Duran ve Halit İlker Altan'ın rol aldığı ''Tek Kişilik Şehir'' oyunu ile 2-3 Nisanda Zonguldaklı tiyatroseverlerle buluşacak.

AKM'de gösterime sunulacak dekor ve giysi tasarımı Işın Mumcu'ya ait oyunun yönetmeni Serhat Nalbantoğlu.

Zonguldak'ta, 27 Mart-3 Nisan Dünya Tiyatrolar Günü dolayısıyla Amatör Tiyatrolar Şenliği düzenlenecek.

Şenlik kapsamında Belediye Kültür Merkezi (BKM) genç Tiyatro Topluluğu ''Fettahpaşalar'', Diva Gölge Tiyatrosu ''Cin-Sel Problemler'', Ata Sanat Tiyatrosu ''Kadınlık Bizde Kalsın'', İstanbul Kumpas Tiyatrosu ''Tahir ile Zühre'', Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Merkez Kampüsü Tiyatro Topluluğu ''Artiz Mektebi'', ZKÜ Devrek Meslek Yüksekokulu ''Gecenin Kulları'', ZKÜ Sağlık Meslek Yüksekokulu ''Dullar'' ve BKM Çocuk Tiyatro Kulübü ''Sihirli Sözcük'' adlı oyunları BKM'de sahneleyecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler