Gazetelerde Bugün

Gazetelerin çoğu ilk sayfalarında ABD'de yaşanan ekonomik krize yer verirken, Star gazetesi Hürriyet Gazatesi yazarı Ömür Gedik'in ramazan çadırı ile ilgili sözlerini eleştirdi. Milliyet ise Florya'da çöp toplayan iki kız çocuğun hayatını manşetine taşıdı.

Yayınlanma: 30.09.2008 - 07:31
Abone Ol google-news

CUMHURİYET

ABD'de büyük şok

23 oy farkla mali krize çözüm bulmak amacıyla hazırlanan 700 milyar dolarlık kurtarma paketi ABD Kongresi'nin alt kanadı Temsilciler Meclisi'nde 205'e karşı 228 oyla reddedildi. Cumhuriyetçilerin büyük çoğunluğu plana ret oyu verirken en büyük destek Demokratlardan geldi. Cumhuriyetçi Partililer, oylamadan kısa bir süre önce "partizanca" bir konuşma yaptığını savundukları Temsilciler Meclisi Başkanı Pelosi'yi sonucun negatif çıkmasından sorumlu tuttular.
 

 

HÜRRİYET

Kapitalizmin en kara sonu


Amerika'da 700 milyar dolarlık kurtarma paketi, Başkan Bush'un 'mali kıyamet' uyarılarına rağmen Temsilciler Meclisi'nde reddedildi. Bush şokta, borsalar çöktü. Oylamadan Meclis Başkanı Pelosi sorumlusu tutuldu.

 

MİLLİYET

Dünyanın yükünü taşıyorlar


İstanbul Florya'da çöp toplayan iki küçük kız. Kader 7 yaşında, henüz okulla tanışmamış. Gamze 11 yaşında, okul macerası sadece 2 yıl sürmüş.
 

 

RADİKAL

İnternetime dokunma!


Youtube'a altı ay önce getirdiği yasakla ünlnene Türkiye, internet sansüründe dünyanın ön sıralarında. Son bir yılda 1112 site kapatıldı. Kararların  861'i Telekomünikasyon Kurumu'na ait.

 

TERCÜMAN

Acı haykırış

Şehitlikler yine acılı yüreklerle doldu taştı...Analar, babalar, evlatlar mezar taşlarına sarılıp teröre, terör destekçilerine lanet yağdırdı.
 

 

AKŞAM

CHP'nin İstanbul umudu

AKP ile yolsuzluk savaşında yıldızı parlayan CHP'li Kemal Kılıçdaroğlu, yerel seçimle İstanbul'dan adaylığı büyük ölçüde garantiledi. Baykal, son karar için nabız yokluyor.
 

 

POSTA

İşte aradaki fark


Gaziantep'te midesi delinen kadın hastane kapısında saatlerce sedye üzerinde bekletildi. "Ambulans nerede kaldı?" diye soran yakınları da özel güvenlik görevlilerinden copla dayak yedi. yıllarca Oslo'da çalıştıktan sonra emekli olup Türkiye'ye dönen Osman Yılmaz ise iç kanama geçirince Norveç'ten özel ambulans uçak geldi.
 

 

VATAN

Karaman'dan mal kaçırma itirafı


Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman iki ay öncesine kadar kanalın sahibi olan Yeni Dünya İletişim'in içini boşalttıklarını resmen doğruladı.
 

 

STAR

Hürriyet'in bayram şekeri

Hürriyet gazetesinin yazarı Gedik'ten bayram arefesinde akılalmaz cümleler: Ramazan çadırını görünce 'köpekler için niye böyle çadırlar olmasın ki' dedim. Her akşam onlara belli saatlerde yemekler verilir.
 

 

SABAH

En güzel bayram Hattat'a geldi


Maslak'ta süren 50 katlı gökdelen inşaatı daha plan tadilatı kesinleşmeden 27'nci kata ulaştı

 

YENİ ŞAFAK

Onun eksikliği hala kalbimde


EURO 2008'de Ay-Yıldızlar'ın Almyanya'ya attığı golden sonra sevinciyle Türkiye'nin sevgilisi haline gelen Hasan Doğan'ın eşi Aysel Hanım, "Onun yokluğuna alışamadım, acısı yüreğimde" dedi.

 

 

ZAMAN

Dünya borsaları yerlebir -Türkiye'yi bayram kurtardı - Amerika'da kurtarma paketi reddedildi


ABD Temsilciler Meclisi, 700 milyar dolarlık bankaları kurtarma paketini reddetti. Amerikan borsaları, tarihinin en büyük düşüşünü yaşadı. Dow Jones ilk kez 777 puan düştü. Nasdaq'taki kaıp ise yüzde 9'u buldu.



 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler