Baykal Antalya'da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, bayram namazını memleketi Antalya'da Tekeli Mehmet Paşa Camii'nde kıldı. Namazdan hemen önce Baykal'la bayramlaşan boynunda, ''AKP istifa'' yazılı döviz taşıyan bir yurttaş, bağırarak, hükümetin istifa etmesini istedi. Yurttaş, daha sonra polislerce uzaklaştırdı.

Yayınlanma: 30.09.2008 - 08:30
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, bayram namazını torunları Ali Can ve Mehmet, CHP Antalya Milletvekilleri Osman Kaptan, Hüsnü Çöllü ve CHP Antalya İl Başkanı Ömer Melli ile birlikte Tekeli Mehmet Paşa Camii'nde kıldı.

Baykal, Kalekapısı semtindeki camiye torunları ve partililerle birlikte Konyaaltı Caddesi'ndeki evinden yürüyerek geldi. Cami çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal, bayramın herkesin kendisini sorgulaması, İslam dininin değerlerinin, ilkelerinin ve özünün hatırlanması için iyi bir fırsat olduğunu kaydetti.

Baykal, şöyle devam etti:

''Çok acı günler yaşadık, büyük sıkıntıların içinden geçiyoruz. Böyle bir ortamda hepimizin birbirimize olan görevlerimizi, sorumluluklarımızı, kendimize karşı sorumluluklarımızı hatırlamamız lazım. Hepimiz, İslamiyetin gerçek değerini, ilkelerini, yaşam biçimini, hatırlamalıyız, birbirimize hatırlatmalıyız. İnsanlarımız, kendi günlük hesaplarını, çıkarlarını, iktidar, servet hırslarını ön plana çıkardılar. Bunların sorgulanması gerekiyor, bayram da bunların sorgulanması için bir fırsattır. Hepimizin daha mütevazı, daha adil daha güzel bir yaşamı birbirimize sunabilmemiz lazım. Bunun için de kendi kendimizi sorgulamamız lazım. Bunun vesilesi olur inşallah. Bu duygular içindeyim. Bütün vatandaşlarımın bütün Müslümanların bayramını yürekten kutluyorum. İnşallah gelecekte her şey, çok daha iyi olacak. Yaşadığımız olaylardan ders alacağız. Daha güzelini hep beraber gerçekleştireceğiz.''

Daha sonra Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyerek yurttaşlarla bayramlaşan Baykal, gazetecilerin, zayıfladığına yönelik sözleri üzerine ''Evet zayıfladım. Fark etmenize sevindim, böyle şeyler söyleyin'' diye espri yaptı.

 

Yurttaştan AKP isyanı

Namazdan hemen önce Baykal'la bayramlaşan Yaşar Paşaoğlu adlı yurttaş, Baykal'ın Cumhuriyet Meydanı'nda aracına bindiği sırada bağırarak, hükümetin istifa etmesi gerektiğini söyledi. Boynunda, ''AKP istifa'' yazılı küçük döviz taşıyan kişiyi polisler uzaklaştırdı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, gezisi sırasında Doğu Garajı semtindeki bir bankanın ATM'sinden para çekti. Torunları ve beraberindekilerle birlikte simitçiye giden Baykal, evden sipariş verildiğini belirterek, ev için 6, yanındaki milletvekili ve korumalar için de 9 simit aldı.

Simitçinin ardından şarküteriye giden Baykal, buradan da 10 tane yumurta aldı. Baykal, gazetecilerin, ''Diyeti bozdunuz mu?'' sorusu üzerine, ''Hayır öyle bir şey yok. Evdekilerin siparişleri var, eğer almazsam beni eve almazlar'' dedi. Baykal daha sonra Konyaaltı Caddesi'ndeki evine döndü.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler